Haberler

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri İmamı Tuğamiral İrfan Arabacı

Güncelleme:

İrfan Arabacı'nın FETÖ'nün karargahındaki yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Şüpheli Tuğamiral Ali Murat Dede'nin odasında Arapça yazılı kağıtlar, Gülen'in 2 adet kılı da iddianameye girdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimine iştirak eden şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, darbe girişiminden sonra firar eden, yakalanmamak için peruk kullanan, sakal bırakan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanvekili Tuğamiral İrfan Arabacı'nın da aralarında bulunduğu 72 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet talebiyle dava açtı.

BOSTANOĞLU MÜŞTEKİ

İddianamede darbe girişimini engelleyen siyasiler ve vatandaşlar için Mehmet Akif Ersoy'dan alıntıyla "Milli Şairimiz Ersoy'un 'Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi' mısrasında anlamını bulacak bir kahramanlıkla ülkemizi işgal girişimine karşı çıkması sonucunda darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır" tanımlaması yapıldı. Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün hazırladığı iddianamede, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu da müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Bastanoğlu'nun 15 Temmuz gecesine ilişkin ifadesine de yer verildi. İddianamede darbe girişimi sırasındaki eylemler nedeniyle "Deniz Kuvvetleri karargahında 174 bin 87 TL'lik maddi hasar olduğu belirlenmiştir" denildi.


GÜLEN'İN KILI İDDİANAMEDE

İrfan Arabacı'nın FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri karargahındaki yöneticisi olduğu belirtildi. Arabacı'nın Albay Mahmut Arduç ile 14 Temmuz günü toplantı yaparak, Deniz Kuvvetleri Komutanının rehin alınması görevi verdiği ifade edildi. Şüpheli Tuğamiral Ali Murat Dede'nin odasında Arapça yazılı kağıtlar, 2 adet kıl bulunduğu ve örgüt adına kutsal sayılan bu nesnelerin önemli örgüt üyelerine verildiği değerlendirmesi yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Mehmet Akif Ersoy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title