Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Yazarlardan Tepkiler

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Yazar Muzaffer Doğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, tehlikenin bütünüyle geçmediğini ve ortaya çıkan sonucun, Türk halkının bir zaferi olduğunu söyledi.

Darbecilerin Osmanlı döneminden bugüne kadar sürekli faaliyet içerisinde olduğunu kaydeden Doğan, "Allah bize büyük bir nimet verdi. 150 yıllık ters gidişi düzeltecek bir fırsat çıktı milletimizin önüne. Öncelikle paralel yapıyı, Türk askerine yakışmayan şerefli elbiseleri kirli bedenlerine giyip de millete silah çekenleri lanetliyorum." dedi.

Doğan, halkın meydanlara çıkarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a büyük bir destek verdiğini belirterek, "Şimdi vazife hükümetimizde. Ordumuz başta olmak üzere, üniversitelerimiz ve bütün diğer kamu kurum ve kuruluşlarından bu paralel yapı virüsünün kökü acilen kazınmalı. Hem de sıcağı sıcağına, soğumadan kazınmalı. Geriye doğru baktığımızda, bütün askeri darbeler milletin aleyhine neticelenmiştir. Eğer bu çapulcular başarmış olsalardı, şimdi kan gövdeyi götürecekti." ifadelerini kullandı.

"Namuslu, şerefli insanlar yetiştirmek gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan hedef alındığına değinen Muzaffer Doğan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'nın bu işteki gözü karalığı ve cesaretini biliyorum. Gayet isabetli bir şekilde, Fetullah terör örgütünün başının derhal Türkiye'ye gönderilmesini istedi. Millet olarak meydanlara çıkıp, bütün dünyaya sesimizi duyurmamız lazım. Hükümet, hava alanları, duble yollar, Marmaray gibi sayılamayacak kadar çok hizmetler yaptı. Bu hizmetlerin başlıklarıyla kitaplar dolar ama bunlar maddi hizmetlerdir. İnsana yatırım yapamadığımız için hala büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Madem ki iktidardayız, her yere kök salacak şekilde namuslu, şerefli, vatanını seven, tarihine, dünya görüşüne bağlı insanlar yetiştirmek, insanlığa zarar vermeyecek kadrolar geliştirmek gerekiyor."

Şair Nurettin Durman da darbe girişiminin Türkiye'nin bekasına yapılmış bir saldırı olduğuna dikkati çekerek, "Şaşırmış bir grup darbe heveslisi, güzelim memleketimizi kötü emellerine alet etmek için ortaya sinsice çıktılar. Bu menfur bir olaydır. Türkiye'nin ilerlemesini engellemeye yönelik sinsi bir harekettir. İlk defa olarak millet darbe heveslilerine cansiparane karşı çıkmış, şehitler vermiş kendi onurunu korumuştur. Yüce Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

title