Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Yalova /

Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, hayırseverler tarafından pilav, ayran, lokma ve su ikram edildi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından meydana stant açılarak vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Demokrasi nöbetine katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Burkina Fasolu Muhammed Ganontry tarafından Kuran okundu.

Geceye ayrıca Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan ve çocukları da katıldı.

Vatandaşlardan Suat Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda olduklarını söyledi.

Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta düzenlenecek mitinge siyasi partilerin genel başkanlarını da davet ettiğini belirterek, bunun ülkedeki milli birliğe katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

"Siyasilerin orada olması olumlu olarak halka yansır"

Siyasi partilerin genel başkanlarının mitinge katılımını beklediklerini belirten Özen, "Bu mitingin ardından milli birlik ve kardeşlik pekiştikten sonra bize 7 düvel de gelse her şekilde bertaraf edilir. Siyasilerin orada olması olumlu olarak halka yansır. Topluma ister istenmez ekilen bu nifak tohumlarını ortadan kaldırır, toplumdaki ayrıştırmayı sona erdirir." dedi.

Ülkede çok sayıda darbeye şahit olduğunu anlatan Hatice Torun da o gece tankın önünde duran yiğitlerin Fatih Sultan Mehmet'in torunları olduğunu söyledi.

15 Temmuz akşamı gerçekten çok korktuklarını dile getiren Torun, 7 Ağustos'ta yapılacak mitinge siyasi parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak verip katılmaları dileğinde bulundu.

Yalova

Yalova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar, "Demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na toplanmaya başladı.

15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi.

Öte yandan Yalova Gençlik ve Spor Hizmetleri Satranç İl Temsilciliği sporcuları da nöbetin tutulduğu alanda satranç oynayarak nöbet tutuyor. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaflarca meydanda kurulan stantlardan demokrasi nöbetindekilere çay, su ve yiyecek ikram ediliyor.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Abdurrahman Baltacı, darbeyi lanetlediklerini söyledi.

Yapılan darbenin başarılı olması halinde Türkiye'nin geri gideceğini söyleyen Baltacı, "Suriye, Irak'a dönecektik, paramparça olacaktık. Vatandaşın elinde bayrak, dilinde tekbir, göğsünde iman ile hiçbir camı kırmadan, hiçbir ATM'yi dağıtmadan, hiçbir bankanın camlarını kırmadan darbeye karşı darbe yapması dünyada emsali olmayan çok güzel bir olaydır. İnşallah bu mazlum ülkelere örnek olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "büyük birlik mitingi"ne siyasi parti başkanlarını davet etmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Baltacı, şunları kaydetti:

"İstanbul'da Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki büyük mitinge bütün parti başkanlarının hatta başka sivil toplum kuruluşları başkanları da çağrıldı. Bunun Türk milletinin birliğini, beraberliğini göstermesi açısından çok önemli olduğunu ve birliğimizi daha da pekiştireceğini düşünüyorum. Bunu olumlu karşılıyorum. İnşallah da bundan sonra meclisimizde özellikle partiler arasında, özellikle liderler arasında böyle çok zıtlaşma olmaz. Bir millet olmanın tam anlamıyla kelime karşılığını yakaladık."

Erkan Çat ise 15 Temmuz'daki girişimin Türk halkına ve Cumhurbaşkanına yapılan bir darbe olduğunu belirterek, "Çok vahim bir durum. Kesinlikle lanetliyoruz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerini mitinge çağırması olumlu bir hareket. Kutuplaşan Türkiye'de yeniden kutupların birbirine ısınması, halkın yeniden iç içe geçmesi çok önemli bir olay. İnşallah tüm parti liderleri buna katılır." ifadesini kullandı.

Balıkesir

Balıkesir'de Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekrandan Başbakan Binali Yıldırım'ın özel bir televizyon kanalına verdiği röportajı dinledi. Röportajın ardından AK Parti, CHP ve MHP'den oluşan Altıeylül Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, sahneye çıkarak meydandaki vatandaşları selamladı, birlik beraberlik mesajı verdi.

Demokrasi nöbetine katılan Hilal Demirözer, 7 Ağustos'taki büyük birlik mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini davet etmesinin en büyük birlik mesajı olduğunu vurguladı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından parti gözetmeksizin tüm vatandaşların sokağa döküldüğünü ifade eden Demirözer, şunları kaydetti:

"7 Ağustos Pazar günü tüm siyasi parti liderlerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edilmesi çok güzel. Bizler tüm siyasi pati destekçileri miting meydanlarında olacağız. Bu tek bir partinin mitingi değil. AK Parti, CHP ve MHP'lilerin yanı sıra meclise girmemiş partililer de yer alacak. Bu demokrasi zaferi tüm Türkiye'ye ait. Burada halka yapılan bir darbe vardı ancak halk darbe yapanlara karşı en büyük darbeyi yaptı. Çok güzel bir demokrasi zaferi oldu. Bundan sonra da darbe girişimi olamaz, çünkü halkımız meydanlarda."

Gecede sahne alan şarkıcı Murat Kekilli de sevilen parçalarını seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir AK Parti Yalova Politika Güncel Haberler

title