Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Vali Ercan Topaca

Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik, "Hiçbir silah ve hiçbir güç, milletimizin gücünün karşısında duramayacaktır. Çok açık söylüyoruz ki, tek yürek ve tek yumruk olursak daima kazanan biz olacağız ve hainlerin planları bozulacaktır." dedi.

Vali Topaca, Ak Parti, MHP ve CHP milletvekilleri, il başkanları ile belediye başkanlarıyla Valilikte toplantıda bir araya geldi.

Toplantının ardından hazırlanan ortak basın bildirisini Vali Topaca okudu. Topaca, 15 Temmuz günü milletin iradesine ve devletin bütünlüğüne yönelen hain darbe girişimini hep birlikte kınadıklarını söyledi.

Bu saldırıyı planlayan ve gerçekleştiren FETÖ terör örgütü ve destekçilerini lanetlediklerini ifade eden Topaca, şöyle dedi:

"Bizler siyasi kimlik ve görüşlerimizi bir kenara bırakarak, devletimizin birlik ve bütünlüğünü, milletimizin kardeşliğini, ülkemizde binlerce yıldır devam eden hoşgörü ve sevgi ortamı ile demokrasimizi tehdit eden iç ve dış mihraklara karşı birlikte hareket etme iradesiyle bütün dünyaya sesleniyoruz. Darbe teşebbüsünün ilk anından bu yana milli mücadele ruhunu hatırlatan birlik ve beraberlikle, Çanakkale'de olduğu gibi omuz omuza meydanları doldurarak, devletinin yanında dik duran ve bu hain kalkışmanın engellenmesi sürecinin asıl kahramanı olan aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkesinin ve milletinin huzuru, demokrasisi ve geleceği için hiç tereddüt etmeden, canını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyoruz. Allah onlardan razı ve makamları ali olsun."

Topaca, Hatay olarak kadın-erkek, genç-yaşlı, inancı, mezhebi, kökeni ne olursa olsun tüm farklılıkları unutarak hep birlikte demokrasiye ve aydınlık geleceğe sahip çıkmak için omuz omuza büyük bir sınav verdiklerini dile getirdi.

Bu millet tarih sahnesine çıktığı andan bugüne kadar, hürriyet ve istiklali için sayısız badireler atlattığını söyleyen Topaca, şu ifadelere yer verdi:

"Her dönemde bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşamanın ağır bedellerini ödemiştir. Tarih, milletimizin birlik ve bütünlüğünü muhafaza ettiği zaman, aşamayacağı hiçbir engelin olmadığına defalarca tanıklık etmiştir. Asırların birikimi ile oluşan hoşgörü ve kardeşlik iklimi içerisinde yaşadığımız Hatay'da, çok önemli ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu günlerde her inanç ve kültürden insanımızla toplumsal birlik ve dayanışma anlayışımızı daha da güçlendirmek ve huzurumuzu tahkim etmek mecburiyetindeyiz. Kardeşlik hukuku ve millet olma bilinciyle, siyasi görüş, kanaat ve anlayış farklarını bir kenara bırakarak safları sıklaştırmalı, birbirimizi daha bir içtenlikle kucaklamalıyız. Demokratik tepkilerimizi bizleri ayrıştıracak davranışlardan kaçınarak göstermeli ve farklılıklarımız üzerinden yapılabilecek provakasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Nasıl ki bin yıldır elbirliği ile verdiğimiz her mücadeleden başımız dik, alnımız ak çıktıysak bugün de sergileyeceğimiz dayanışma ve güç birliği ile bu sıkıntılı günleri de atlatacağız. Hiçbir silah ve hiçbir güç, milletimizin gücünün karşısında duramayacaktır. Çok açık söylüyoruz ki, tek yürek ve tek yumruk olursak daima kazanan biz olacağız ve hainlerin planları bozulacaktır."

Sorun ve kaygıların, siyasi anlayış, çözüm önerileri, inanç, mezhep ve yaşam biçimlerinin farlı olabileceğini vurgulayan Topaca, bu vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağın gölgesi altında 79 milyon olarak bir olduklarını ve birlikte var olduklarını belirtti.

Topaca, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti cumhuriyete sahip çıkacaklarını, bu vesile ile bu değerleri korumak, sahip çıkmak konusunda her zaman milletin yanında yer alan askere, polise, aziz millete şükranlarını sunduklarını bildirdi.

Topaca, toplantıda aldıkları ortak kararla önümüzdeki pazartesi günü Cumhuriyet Alanı'nda birlik ve kardeşlik mitingi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Çanakkale AK Parti Politika Haberler

title