Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Şanlıurfa/erzincan/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şanlıurfa Karşılama merasimi Suriyelilerden detaylar Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe'nin konuşması Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın konuşması Ak Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Güntekin'in konuşması Dua edilmesi Erzincan İdam sehpasının görüntüsü Fetullah Gülen maketinin asılması İmza toplanması Batman Çadırdan detaylar Su, kek, meyve suyu dağıtımı Ali Tezdiğ'in konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde çadır kentte kalan Suriyeliler, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şanlıurfa

Karşılama merasimi

Suriyelilerden detaylar

Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe'nin konuşması

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın konuşması

Ak Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Güntekin'in konuşması

Dua edilmesi

Erzincan

İdam sehpasının görüntüsü

Fetullah Gülen maketinin asılması

İmza toplanması

Batman

Çadırdan detaylar

Su, kek, meyve suyu dağıtımı

Ali Tezdiğ'in konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde çadır kentte kalan Suriyeliler, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişimine tepki gösteren Suriyeliler Türk Bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri taşıdı.

"Erdoğan, Erdoğan" şeklinde slogan atan Suriyeliler, tekbirler getirdi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin Suriyelilerin mutluluğunu paylaşmak için çadır kenti ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin başında olduğunu belirterek, Suriyelilerden dualarını eksik etmemelerini istedi.

Arapça bir konuşma yapan Belediye Başkanı Menderes Atilla da Türkiye'de darbe girişiminin olduğunu vurgulayarak, halkın tankların önüne yatarak, darbe girişimini engellediğini bildirdi.

Darbecilerin başarısız olduğunu kaydeden Atilla, şunları söyledi:

"2 gün önce Suriye'yi harap edenler, Libya'yı harap edenler, Irak'ı harap edenler Türkiye'yi de harap etmek istediler. Onlar siyonist yandaşlarıdır. Türkiye'nin de Suriye gibi, Libya gibi olmasını istediler. Ancak Allah'a şükürler olsun ki başaramadılar. Halkımız tankların önüne yattı. Darbe girişimini engellediler. Darbe girişiminde bulunan askerlerin silahlarını ellerinden aldılar. Vatandaşlarımız canlarından oldular ancak ülkeyi darbecilere teslim etmediler. "

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gültekin de 15 Temmuz'un kendileri için çok ağır bir gece olduğunu vurgulayarak, ülkede darbe yaparak, Recep Tayyip Erdoğan'ı ve milli iradeyi devirme girişiminde bulunulduğunu kaydetti.

Gültekin, "Ancak Türk'üyle, Kürd'üyle, Arap'ıyla bütün halk bir oldu ve darbeye karşı durdu. Türkiye'yi Suriye gibi yapmaya çalıştılar. Darbeyi gerçekleştirmeye çalışanlar bizim askerimiz değildir. Asker kılığına girmiş hainlerdir." dedi.

****

Erzincan'da, Osmanlı Gençlik Ocakları Dergisi üyeleri ile bazı vatandaşlar, temsili idam sehpası kurarak hükümete idamın geri getirilmesi talebinde bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda, "Demokrasi nöbeti"ne devam edilirken, bazı vatandaşlar meydana kurdukları temsili idam sehpasına Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen maketini asarak, hükümetten idamın geri getirilmesini talep etti.

Gülen'in temsili olarak asılmasından sonra tekbirler getiren vatandaşlar, "idam isteriz" diye sloganlar attı.

Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi için imza kampanyası düzenlediklerini söyleyen Osmanlı Gençlik Ocakları Dergisi Genel Koordinatörü Halim Albayrak, yetkililerin ve milletvekillerinin biran önce kanun değişikliği yaparak idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Atilla Şanlıurfa Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title