Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, merminin, topun, tüfeğin halktan üstün olduğunu zannedenlerin, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Rize'deki Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe grişimine tepki göstermek amacıyla vatandaşların "demokrasi nöbeti"ne katılan Yalçın, Türk milletinin hiçbir milletin göstermediği cesareti, feraseti ve basireti gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin çok zor bir dönemi geride bırakmaya çalıştığına dikkat çeken Yalçın, "Ülkemiz alçak uçuşlarla, alçakların alçakça bir saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Millet olarak, memleket olarak bu süreçte ülkemiz esaslı bir duruş göstererek, tankların önüne çıkarak, gövdesini siper ederek, mermilere kafa atarak, cesaret örneği göstererek bu ülkenin işgalinin önüne aslanlar gibi durdu." dedi.

Yalçın, milletin Çanakkale'den, Sakarya'dan, Dumlupınar'dan tarihten süzülerek yeniden kendine geldiğini vurgulayarak, "Ülkemizde demokratik zemin bir türlü oturmadı. Cumhuriyetin 92'nci yılında, 65'inci hükümet. Ortalama 1,5 yılın altına bir hükümet düşüyor. Bu ülkenin toparlanamamasının, istikrarı bir türlü yakalayamamasının altında her 10 yılda bir askeri darbenin bu milletin ensesinde boza pişirmesidir." diye konuştu.

Türkiye'nin geçirdiği tüm darbelerde aynı filmin tekrar tekrar izlendiğine dikkati çeken Yalçın, şöyle devam etti:

"Atalarımız, 'Alışmış kudurmuştan beterdir'. derler. Milletin sessizliğinden, tepkisizliğinden, cesaret alanlar, Menderes'i, ülkenin seçilmiş başbakanını idam ettiği günü ders kitaplarında 'demokrasi bayramı.' diye kutlattılar. Özal'ı zehirlediler, Erbakan'ı al aşağı edenler Erdoğan'ı yiyeceklerini zannettiler ama avuçlarının yaladılar çünkü Anadolu sahip çıktı. Anadolu insanı galip geldi. Bu millet kendisine kurulan tuzağın, ülkeyi işgal hareketinin farkına vardı."

Yalçın, destansı bir duruşla 28 Şubat'ta, 'Namlusunu halka döndüren tanka selam durmam.' diyen Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün milyonlarca Muhsin Yazıcıoğlu var. Millet tankların üzerine çıktı. Merminin, topun, tüfeğin halktan üstün olduğunu zannedenler, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu fark ettiler. Bu son derece önemli. Bu ülke bundan sonra darbeler parantezini kapatmıştır, çünkü bundan sonra başıbozuklar tayfası bir kez değil, bin kez düşünecekler. Ne yapmaya çalıştıklarını bin kez hesap edecekler, çünkü asil millet olayın farkına varmıştır. Darbe yapmaya kalkanlara dersini vermiş, aklı başından gitmiş olanların aklını almıştır bu millet."

Kaynak: AA / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title