Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler? - Erzurum/

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da vatandaşlar, meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da vatandaşlar, meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marşlar seslendirdi ve ilahiler okudu. Meydanda kurulan platformda daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu.

Meydanı dolduran vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme Erzurum seninle" şeklinde sloganlar attı.

Erzurum'da demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla yapılan zirvenin de umudu yaşandı.

Vatandaşlardan Salih Ünlü Kılıç, geçmişte ecdadın da bu sınavlardan geçtiğini ve vatanın kolay kazanılmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmeden mutlu olduklarını söyleyen Kılıç, "Türk milletinin devamlı bir ve kardeş olması lazım. Güçlükleri birlikte yenmesi lazım. Bunlar güzel sonuçlar meydana çıkaracaktır. Beraberlikten her şey olur onun için beraberliğimizi hiçbir zaman bırakmamalıyız." dedi.

Emin Atmaca da bütün partilerin, halkın demokrasi nöbetinde sergilediği gibi birlik ve beraberlik sergilemesi gerektiğini dile getirdi.

"Görüşmeyi olumlu buluyoruz"

Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişimine karşı toplananların adresi İl Emniyet Müdürlüğü önü oldu.

Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan binlerce Karslı, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'yü lanetleyerek, örgütün darbe girişimini protesto etti.

Birlik ve beraberlik mesajları verilen demokrasi nöbetinde katılımcıların ortak görüşü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen zirveden duyulan umut oldu.

Sağlık-Sen Kars Şubesi Başkanı Hasan Yazıcı, Türkiye'nin birlik ve beraberliğin önem kazandığı önemli günlerden geçtiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeyi olumlu buluyoruz, bunun aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. Bu, Türk halkının kenetlenmesini sağlamıştır, bu kenetlenmeyi burada görüyoruz. Terör örgütlerini lanetliyoruz, birlik ve beraberliğimiz inşallah böyle devam etsin." dedi.

Demokrasi nöbeti tutan Yaprak Üzüm de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer liderlere yaptığı görüşmeyi çok olumlu bulduğunu dile getirdi.

Emine Karadağ Yıldız ise bu önemli süreçte, parti kavramının geri planda tutulması gerektiğini belirterek, "Birlik olup Cumhurbaşkanımızın arkasında durmamız gerekiyor, destek olmamız gerekiyor. Bu vatanın bölünmez bir ülke olduğunu göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mert Ağkoç da siyasi partilerin birlikte olmaları gerektiğini belirterek, "Çünkü bu vatan CHP'nin de MHP'nin de AK Parti'nin de tüm diğer partilerin de vatanı." diye konuştu.

Ağrı

Ağrı'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini valilik önünde tuttukları demokrasi nöbeti ile sürdürdü.

Mehteran ekibinin marşlarla coşku kattığı demokrasi nöbetinde binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini ve devleti ele geçirmeyi amaçlayan FETÖ'yü protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, darbe kalkışmasının, iktidarıyla muhalefetiyle, meclis çatısı altında bulunan bütün milletin iradesine yapıldığını söyledi.

Bu açıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın parti liderlerini külliyede ağırlayarak istişarede bulunmasının önemli olduğunu belirten Gümüşer, "Bu ülkeye yapılmak istenen bu darbeye karşı bu ülkenin muhalefeti, iktidarı ile seçilmiş Cumhurbaşkanı hep birlikte bu kalkışmaya direnç göstermişlerdir." diye konuştu.

Ağrı İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Tekin Ergül de yapılan kalkışmanın sadece iktidarın meselesi olmadığına işaret ederek, "Bu, Türkiye'nin varlığına ve bütünlüğüne yönelik bir darbe girişimidir. Bütün ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Bu yüzden liderlerin hepsinin külliyeye gitmiş olması benim izlenimlerime göre halk tarafından çok olumlu karşılanıyor." dedi.

Abdurahman Aslan, Cumhurbaşkanının liderleri bir araya getirmesiyle umutlarının arttığını ifade etti.

Mehmet Şafi Erim ise külliyedeki zirvenin, aslında halkın bir araya gelmesinin bir göstergesi olduğunu bildirdi.

"Millet olarak istediğimiz, kardeşlik"

Ardahan'da vatandaşların belediye önündeki demokrasi nöbeti, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların da katılımıyla devam ediyor.

"Ardahan yerel idare platformu" öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, katılımcılar Fetullahçı Terör Örgütü'nü lanetledi.

Nöbete katılanlardan Sürmeli Kılıç, bu süreçte siyasilerin de vatandaşların da birlikteliğinin önemli olduğuna işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın davetine katılan siyasiler önemli bir adım atmışlardır. İşte millet olarak istediğimiz bu; kardeşlik." diye konuştu.

Yaşar Polat ise "demokrasi nöbeti için Hanak ilçesinden geldiğini belirterek, "Milletimizin her kesimi darbeye karşı durması ve tepki vermesi bize gurur veriyor. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece kimse bizi bölemez. Milletçe tepki verdik vermeye de devam edeceğiz. Siyasilerin de vermesi bir o kadar önemli." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'cülere fırsat vermediğimiz için gururluyuz"

Erzincan'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marş söyledi. Meydanda toplanan binlerce vatandaş, tekbirler getirip "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlar attı.

"Demokrasi nöbeti"ne katılanlardan Yavuz Tekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar nöbete devam edeceklerini söyleyerek, FETÖ'cülere fırsat vermedikleri için onurlu ve gururlu olduklarını kaydetti.

Seyfullah Kaban ise vatan hainleri tarafından milletin egemenliğinin sonlandırılmak istendiğini belirterek, "Buradan, Erzincan'ın Cumhuriyet Meydanı'ndan, 11. gününde de Allah'ın izni ile Anadolu'nun her tarafına, egemenliğinin millette olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Cumhurbaşkanımız, ne zaman 'nöbet bitti' derse o zaman nöbeti bırakmaya hazırız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erzurum Ağrı Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title