Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Çanakkale/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İskele meydanına toplanan kalabalıktan detay görüntü Mehteran takımından detay görüntü Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın konuşması Tekirdağ meydandan kalabalık görüntüleri FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da darbe girişimine tepki gösterildi Çanakkale Valisi Erkal: "Bunlar çiğ süt emmiş ve okyanus ötesine bağlanmış 'mankurt' kafalılardır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İskele meydanına toplanan kalabalıktan detay görüntü

Mehteran takımından detay görüntü

Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın konuşması

Tekirdağ meydandan kalabalık görüntüleri FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da darbe girişimine tepki gösterildi

Çanakkale Valisi Erkal:

"Bunlar çiğ süt emmiş ve okyanus ötesine bağlanmış 'mankurt' kafalılardır. Bunlar beyinleri süngerleşmiş cahillerdir"

ÇANAKKALE/BALIKESİR/ Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Çanakkale İskele Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ile alana gelen Vali Hamza Erkal, burada yaptığı konuşmada, herkesin büyük bir gururla, coşkuyla, ömürleri boyunca unutamayacağı bir gün yaşadıklarını söyledi.

Erkal, Türk milletinin kendi kaderine, milli iradesine, meclisine, hükümetine ve vatanına sahip çıkarak, gerçek manada göğüsünü siper edercesine, tankların önüne atılarak, uçan jetlerin, atılan bombaların ve helikopterlerden açılan ateşlerin hiçbirini dikkate almayarak, gönlünü göğüsünü siper ederek karşı durduğunu, hiç kimseye geçit vermeyeceğini gösterdiği bir günü yaşadıklarını dile getirdi.

Bu milletin "üç beş çapulcu"ya pabuç bırakmayacağını vurgulayan Erkal, şöyle konuştu:

"Şu saat itibarıyla artık bütün her yerde asayiş berkemal hale getirildi. Şimdi bu meydanda ne şu parti ne bu parti ne bu fraksiyon ne bu fraksiyon sadece ve sadece Türk milleti olarak ve meclise gönderdiğimiz her milletvekilimize her siyasetçimize sahip çıkmak adına buradayız. Biz onları seçtik, oraya gönderdik ve onları oradan indirecek tek iradede de biziz. Bu meclis en zorlu savaşlarda dahi en çetin en kötü düşmanlar tarafından dahi bombalanmadı. Ama maalesef bu hainler meclisi bombaladılar. Özellikle de Başbakanımızın odasını hedef alarak bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın çıktığı oteli oradadır düşüncesiyle bombaladılar. Hatta helikopterlerle indirme yapıp, oradaki korumaları katlettiler. O silahları, uçakları, helikopterleri, tankları bu millet kendini korusun diye onlara teslim etti. Ancak çiğ süt emenler bunu yapabilir. Bunlar çiğ süt emmiş ve okyanus ötesine bağlanmış 'mankurt' kafalılardır. Bunlar beyinleri süngerleşmiş cahillerdir. Hepsi gerçek manada haramzade ama bu millet artık öyle koyun gibi güdülecek bir millet değil."

Bu memlekette hainler olduğu gibi "kahraman komutanların" da bulunduğunu aktaran Erkal, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri de Gelibolu'daki 2. Kolordu Komutanı Musa (Avsever) Paşadır. Daha ben onu aramadan arayıp 'Sayın Valim biz bu vatanın evlatlarıyız. Bu vatanı kimseye yedirmeyiz. Ben sizin emrinizdeyim.' dedi. Ama benim arayıp kem küm edip, 'İşte bakalım durum ne olacak?' diye öyle duruma göre vaziyet alanları da bugün görüyorsunuz gözaltındalar. Biz bunların hepsinin farkındayız. Bundan sonraki süreçte hepsi tek tek belirlenip, teslim alınacak ve gereği yapılacak. Hiç kimseyi affedecek konumda ve durumda değiliz. Çünkü bu mesele vatan meselesidir, var olma meselesidir."

Erkal, yargının, diğer kurumların içinde destek olanların, sosyal medyada öyle ufak ufak dokundurmalarla, ihtilal başarılı olacakmış gibi kendine pozisyon alanların hepsinin farkında olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hiç merak etmeyin günü gelecek sizler de hesap vereceksiniz. Şu an Gelibolu'da yine 6 tane askeri savcı ve hakim gözaltında. Bunun yanında gelen listeye göre adli ve idari yargının içinde bunlara destek verenlerle ilgili de gereği yapılacak. O liste gelmedi, gelecek hiç merak etmeyin. HSYK da gereğini yapmak üzere bunların hepsini görevden uzaklaştırdı. O yüzden müsterih olun, hükümetinize, devletinize güvenin en önemlisi kendinize güvenin. Gelecek sizler sayesinde vardır."

Konuşmanın ardından mehteran takımı gösteri sundu.

Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Balıkesir

Balıkesir'de de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "Demokrasi" yürüyüşü düzenledi.

FETÖ darbe girişimine karşı Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Karesi Mehteran ekibinin çalıp söylediği marşlar eşliğinde, Anafartalar ve Kızılay Caddesi güzergahını kullanarak Balıkesir Valiliği önüne yürüdü.

Bu sırada vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarını taşıdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan burada dev ekranda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını takip etti.

Yalova

Yalova'da da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Meydana kurulan dev ekrandan son dakika haberlerini takip eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izleyen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, buradaki konuşmasında, ülkenin kolay kazanılmadığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Biz bu ülkeyi 7'den 70'e diye, kadınıyla, erkeğiyle, hep birlikte Edirne'den Kars'a, Hakkari'den İzmir'e kadar tüm insanımızla kenetlenip düşman işgalinden kurtardık ve Türkiye Cumhuriyetini kurduk. Bu ülke kolay kurulmadı ve bu terör örgütüne asla ve asla tabii ki teslim edilemez. Bizler gece boyunca ayaktaydık. Demokrasi mücadelesini el birliğiyle çok güzel sürdürdük ama asıl sizlere teşekkür etmek lazım. Çünkü siz demokrasi nöbeti tuttunuz."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile belediye başkanları da meydanda hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Çanakkale Tekirdağ Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title