Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Batman / Bingöl /

Batman, Bingöl, Siirt ve Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Batman, Bingöl, Siirt ve Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Batman Valisi Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte FETÖ'nün darbe girişimini kınamak için Batman Valiliği önünde bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Milletin iradesinin darbe girişimini bertaraf ettiğini belirten Vali Deniz, "Niye saldırıyorlar? Çünkü onlar hala 1453'ün, İstanbul'un fethinin intikamını almak istiyorlar. Onlar Ayasofya'da çan sesi dinletmek istiyorlar ama dinletemeyecekler." dedi.

Çanakkale'de bu milleti dize getiremediklerini vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle nasıl dimdik ayaktaysak bugün yine bu millet dimdik ayakta. Onların yapmak istediği kısacası şu, İslamiyet'i, o güzel dinimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. DAEŞ, Boko Haram ve El-Kaide gibi örgütlerle yapmaya çalışıyorlar. Bir cihan imparatorluğu üstüne kurulmuş Türkiye'nin düşmesi onları amacına ulaştıracak, onun için saldırıyorlar. Ama başaramayacaklar, çünkü meydanlarda Çanakkale ruhu var."

Alanda demokrasi nöbeti bekleyen binlerce kişi sık sık, "İşte ordu işte komutan", "Hainler halka hesap verecek", "Dik dur eğilme Batman seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Darbeler tutmaz ezanlar susmaz" sloganları atıldı.

Bingöl'de gelin ve damat, düğün törenlerinin ardından ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ne destek verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren Enes ile Filiz Beki çifti, ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu AK Parti Bingöl İl Başkanlığı önüne geldi.

Alanda bulunan vatandaşların alkışlarıyla platforma çıkan çift, halkı selamladı. Çifti tebrik eden İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kendilerine mutluluklar diledi. Alanda görevli bir imam da gelin ve damat için dua okudu.

Damat Beki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "demokrasi nöbeti"ne katıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Darbe girişimin protesto ettiklerini aktaran Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "alanları boş bırakmayın" çağrısı üzerine düğün töreninin ardından buraya geldiklerini belirtti.

Vatandaşların nöbeti devam ediyor.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı Siirt'e göç eden Şırnaklı vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Siirt Demokrasi Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılan AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Şırnaklı kardeşlerinin de taraflarını belli etmek adına aralarında olduklarını söyledi.

Her daim devletlerinin yanında olduklarını şu anda zaten tavırlarıyla belli ettiklerini kaydeden Çalapkulu, "Bu birliktelik oldukça bizi kimse yıkamayacak, bizi kimse düşüremeyecek. Bu güzel tablo ülkemiz üzerinde hain emeller planlayan, düşünen, tasarlayan insanlara çok güzel cevap oluyor. İnşallah bundan sonra bu tür planları uygulama fırsatları bile olmayacak." şeklinde konuştu.

Şırnaklı vatandaşlar adına konuşan Kemal İlhan da darbe girişimini kınadıklarını aktararak, "İnşallah bölgemizdeki olayların da bir an önce bitmesini, ülkemizin varlığını birliğini Kürt, Türk, Arap, Çerkez her kesimin bir arada yaşamasını temenni ediyoruz." dedi.

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişime tepkiler devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi öncülüğünde toplanan bisikletli gençler, Gençlik Merkezi bahçesinden başlayarak Siirt-Kurtalan karayolu üzerinden Demokrasi Meydanı'na kadar bisiklet sürdü.

Bisikletlerine Türk bayrakları asan gençler "Darbeye karşı omuz omuza", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Siirt burada darbeciler nerede" sloganları atarak tepkilerini gösterdi.

Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, meydanda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da vatan hainlerinin Türkiye'de gerçekleştirmeye kalkıştıkları darbe girişimine karşı kendilerinin de gençlerle bir araya gelerek, böyle bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Tekin, "Onların tankları, tüfekleri varsa bizim de gençlerimizin vatan sevgisi var. Bundan yola çıkarak, bugün bu Demokrasi Meydanı'nda onları protesto etmek için buradayız." diye konuştu.

Siirt Gençlik Merkezi basketbol antrenörü Songül Gül ise demokrasi nöbetinin 12'nci gününde bugün ailece bisiklet turuna katıldıklarını anlattı.

Her gece meydanlarda olduklarını ve bugün de bisiklet turuyla destek verdiklerini kaydeden Gül, "Ülke olarak bir daha böyle kötü günlerin yaşanmamasını umut ediyorum." dedi.

Vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bingöl Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

title