Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Batman/kahramanmaraş/şanlıurfa

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yürüyüş yapaan grubun slogan atması Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu'nun konuşması Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü Osman Tayfur'un konuşması Çadır kentteki Suriyelilerden detaylar Vatandaşların develeri alana getirmesi Vatandaşların alana gelmeleri Kefen giyen vatandaşların görüntüsü STK'ların basın açıklaması Rabia Meydanı'ndaki vatandaşlar Vatandaşların slogan atması ve bayraklar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Batman'da 3 siyasi parti ve 60 Sivil Toplum Kuruluşu üyelerince FETÖ'nün darbe girişimine protesto etmek amacıyla miting düzenlendi Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu, "Halkının vergileriyle ve vatan savunması için satın alınan silahları kendi halkına karşı kullanan gözü dönmüş bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yürüyüş yapaan grubun slogan atması

Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu'nun konuşması

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü Osman Tayfur'un konuşması

Çadır kentteki Suriyelilerden detaylar

Vatandaşların develeri alana getirmesi

Vatandaşların alana gelmeleri

Kefen giyen vatandaşların görüntüsü

STK'ların basın açıklaması

Rabia Meydanı'ndaki vatandaşlar

Vatandaşların slogan atması ve bayraklar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Batman'da 3 siyasi parti ve 60 Sivil Toplum Kuruluşu üyelerince FETÖ'nün darbe girişimine protesto etmek amacıyla miting düzenlendi

Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu, "Halkının vergileriyle ve vatan savunması için satın alınan silahları kendi halkına karşı kullanan gözü dönmüş bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir" dedi.

Batman Valiliği önünde AK Parti, Hüda Par, Saadet Partisi, ve 60 sivil toplum kuruluşundan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı miting düzenlendi.

Mitingte vatandaşlar, "Darbeciler hesap verecek", "Meydanlar bizim ihanet onların", "Cuntanın tankı yıldıramaz halkı", "Seni vuranı unutma ey halkım" dövizleri taşıdı.

Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu, Türkiye'nin 10 yılda bir darbeye maruz kaldığını vurguladı.

"100 yıla aşkın bir geçmişi bulunan Türkiye Cumhuriyeti ne hazindir ki her 10 yılda bir darbeye maruz kalmış ve her darbe sonrası millet iradesi tokatlanmıştır" diyen Okçu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz akşamı bir kez daha millet iradesi düşmanlarının kanlı darbe girişimine şahit olduk. Cumhurbaşkanının olduğu mekana saldırı olmuş, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları kaçırılmış, TRT ve benzeri kritik birimler işgal edilmiştir. Darbeye direnen sivil halkın üzerine bombalar yağdırılmış. Yüzlerce vatandaşımız şehit edilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Malum terör örgütü ve millet düşmanı işbirlikçileri tarafından düzenlenen darbe girişimini ve darbeci bozuntularını şiddetle kınıyoruz."

-"Darbecilerin hesap verme zamanı gelmiştir"

Okçu, darbe girişiminde bulunanların hesap verme zamanının geldiğini ifade etti.

Okşu şöyle konuştu:

"Halkın vergileriyle ve vatan savunması için satın alınan silahları kendi halkına karşı kullanan gözü dönen hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir. Milletimiz, paralel yapı tarafından yürütülen bu hain saldırıya Cumhuriyetin değerlerini temel alarak hak ve adalet çerçevesinde sivil iradesiyle koymuştur. Türkler, Kürtler, Araplar ve topyekun halkıyla sokaklarda kenetlenen bu milletin ferdi olmak iftihar edicidir. Bu tablo milletimizin iradesine kast eden harici ve dahili hainlere tarihi bir tokat olmuştur. İşte bu yüzden milli iradeye sahip çıkmak için nöbet eylemimizi sürdüreceğiz."

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü Osman Teyfur ise "Milletimizin iradesini ayaklar altına almaya çalışan, yüzde yüz dış destekli olan bu darbeyi lanetliyoruz, kınıyoruz ve sonuna kadar karşısında direneceğimizi ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Allah'ın yardımıyla bu girişimi sonuçsuz bıraktıklarını aktaran Teyfur, Allah'ın izniyle bu topraklarda artık hiçbir gücün milletin iradesini ayakları altına almaya kalkışamayacağını kaydetti.

Bedeli ne olursa olsun darbecilere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Teyfur, darbe girişimi bertaraf edilene kadar meydanlarda olacaklarını sözlerine ekledi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kahramanmaraş'ta binlerce Suriyeli sığınmacı protesto gösterisi düzenledi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'a sığınan binlerce Suriyeli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Çadır kentteki Suriyeliler, dün akşamdan bu yana meydanlardan ayrılmayarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Çadırkent marketler bölümünü dolduran binlerce Suriyeli, ellerindeki Türk bayrakları ve çektikleri halayla Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Sığınmacılar, "Allah'ım Türkiye'yi koru" diye sloganlar attı.

Çadırkent imamı Yasin el Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün kendileri için mübarek olduğunu belirtti.

Binlerce Suriyelinin dost ülke Türkiye için toplandığını dile getiren Ali, "Söyleyeceklerimiz de dualarımız da Erdoğan ve Türkiye içindir. Bu olanlardan sağ salim bir şekilde çıkmaları için insanları da güzel kendi de güzel Erdoğan için dua ediyoruz. Kem gözlerden, fitnecilerden ve nefret edenlerden onu koruması için dua ediyoruz. Allah'tan tek dileğimiz bu güzel vatanı ve milletini, Erdoğan'ı korumasıdır." dedi.

Ali, Türkiye için burada toplandıkları gibi bir gün kendileri için de kendi topraklarında ve vatanlarında toplanabilmeyi istediklerini belirtti.

Suriye Türkmenlerinden Muhammed Bozan, FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Olaylar başladığından itibaren hep dua ettiklerini dile getiren Bozan, "Biz Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Dün gece uyusalar, ülkelerine sahip çıkmasalardı çok zor durumda olabilirlerdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek ve dualarını ileten Bozan, "Allah'tan Erdoğan'a ve halkımıza başarılar diliyoruz. Benim Halep'teki dedelerim de Çanakkale'de savaşmış. Biz de Çanakkale'de şehit düşen atamızın torunuyuz. Güvenli bir yerde Türkiye'de yaşıyoruz. Dün darbe olsaydı biz şu anda Suriye sınırına gitmiştik. Esed tarafından da bombalanmıştık. Çok şükür darbe yapmak isteyenlerin yanına kalmadı. İnşallah cezaların çekerler. Devletimize ve Cumhurbaşkanımıza başarı diliyoruz." diye konuştu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da halk demokrasi nöbetine devam etti.

Darbe girişiminin duyulmasının ardından çoğunlukla AK Parti il binası ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş, sloganlar attı. Cep telefonları ve çeşitli yerlere kurulan ekranlardan saniye saniye gelişmeleri takip eden Şanlıurfalılar, darbe girişiminin püskürtüldüğü haberlerinin ardından sevinç gösterileri yaptı.

Cadde ve sokaklarda konvoy oluşturan yüzlerce araç, korna çalarak şehir turu attı. Polis ekipleri ise askeri kışlaların önünde önlem alarak olası saldırıların önüne geçmeye çalıştı.

Gece boyunca gösterilerine devam eden vatandaşlara Şanlıurfa Valiliği ve büyükşehir belediyesi su ve yemek ikramında bulundu. Havanın yeniden kararmasıyla yoğunluğun daha da arttığı kentte, tepki eylemleri sürüyor.

Öte yandan bir grup Suriyeli ise düzenledikleri gösterilerle Türkiye'ye destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Rabia Meydanı Davut Okçu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title