Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "FETÖ'nün teröristleri, haşhaşiler, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz inşallah." dedi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "FETÖ'nün teröristleri, haşhaşiler, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz inşallah." dedi.

Akdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Saraçlar Caddesi'nde demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Akdoğan, geçen hafta büyük bir kabus gecesi yaşandığını, FETÖ üyelerinin Türkiye'de cunta darbesi yapmak istediklerini anımsattı. Tankları, uçakları, toplarıyla gelen hainlerin amaçlarına ulaşamadıklarını belirten Akdoğan, terör örgütü üyelerinin demokrasiye sahip çıkan aziz Türk milletini geçemediklerini vurguladı.

Vatandaşların sadece bir demokrasi nöbeti tutmadıklarını, aynı zamanda vatan savunması yaptıklarını dile getiren Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yüzden bu millet eli öpülesi bir millettir. Yıllarca söylüyoruz, dilimizde tüy bitti, 'bunlar haindir' dedik, 'bunlar Türkiye düşmanıdır' dedik, bazıları inanmadı. Ama o gece maskeleri düştü, ne kadar eli kanlı terör örgütü olduklarını bu millet gördü. O gün helikopterlerin kurşun yağdırdığı insanların alnında AK Parti'li mi yazıyordu, CHP'li veya MHP'li mi yazıyordu? Hepsi bu vatanın evlatlarıydı. Onlar canlarımıza, insanlarımıza kastettiler. Zombi gibi ölüm makinesine çevirdikleri hainler milletimize kastetti. Hep birlikte bu mücadeleyi vermek zorundayız. Bu bir vatan savunmasına dönüşmüştür. Hangi partiden olursa olsun bu vatanın evlatları olarak istikbalimize, vatanımıza, bayrağımıza ve devletimize sahip çıkacağız, haşhaşilere bırakmayacağız inşallah. FETÖ'nün teröristleri, haşhaşiler, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz inşallah."

Cunta darbesinin başarılı olması halinde Türkiye'de esaret rejiminin kurulacağını ifade eden Akdoğan, hiç kimsenin nefes bile alamayacağını vurguladı.

"Kullanım süresi dolan çete çöpe atılacak"

Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Bu millet geziden sonra ne dedi 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. Milletin adamlarına aziz milletimiz sahip çıktı. Bütün oyun 'Erdoğan'ı devirsek Türkiye'yi esir alırız' dediler. Bu yeni başlamadı, bunlar darbenin şartlarını dış kamuoyunda hazırladılar ama Türk milletini unuttular. Bunların düğmeleri dışarıdan basıldı. Kirli oyunu milletimiz bozdu. Türkiye'deki darbelerin dışında bir dış güç vardır, Türkiye'yi uydu devlet yapmak istedikleri için çaba gösterdiler. İçerideki iş birlikçi paralel çeteyi temizliyoruz ama ağababaları dışarıda duruyorlar. Bunlar 40 yıldır her yere sızdılar ama millete sızamadılar, milleti hep küçümsediler. Ama bu millet top, tank, tüfek hiçbiri fayda etmedi, 40 yıl ilmek ilmek ördüler ama şimdi kullanım süresi dolan çete çöpe atılacak." şeklinde konuştu.

Yalçın Akdoğan, dünyanın her yanında denedikleri darbe taktiklerinin Türk milletine tutmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Milleti kandırdılar bunlara millet kurbanını verdi, derisini verdi, çocuğunu verdi, parasını verdi, verdi de verdi. Bunlar 'maneviyat hareketi' diye milleti kandırdılar. Bunlar güç zehirlenmesi yaşadılar da böyle oldular değil bunlar kurulduğundan beri ihanete kurgulanmışlar. Dünyanın birçok yerinde bunu yaptılar, Mısır'da, Ukrayna'da, Balkan ülkelerinde hükümetleri devirdiler. Milleti Türkiye'de geçemediler, millet haktan yana bunların işleri sahtekarlık. Adam Türkiye'de darbe yaptırıyor arkasında bile duramıyor, hala yalan konuşuyor. Bu hain yapıya karşı bütün partiler, bütün vakıflar, dernekler bütün millet beraber mücadele edeceğiz. Kumandası elinde olanlar durmayacaklar, bu yüzden sağlam duracağız. Başkomutan ne zaman 'tamam' derse o zamana kadar meydanları dolduracağız."

Meydanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı ile şehitleri anma programında yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği topluluğu solist Yeşim Çağlayan ve topluluk müzisyenleri marşlardan oluşan konser sundu.

Alana kurulan dev ekrandan Anadolu Ajansı'nın hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" videosu da izlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Akdoğan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title