Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adıyaman/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : SİİRT Siirt Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Başkanı Gündüz Tanık'ın konuşması ADIYAMAN Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan'ın konuşması PTT personelinin kurban kesmesi Birlik Haber Sen Adıyaman İl Başkanı Hasan Kaya'nın konuşması Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Adıyaman'da başlatılan protesto gösterileri devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

SİİRT

Siirt Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Başkanı Gündüz Tanık'ın konuşması

ADIYAMAN

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan'ın konuşması

PTT personelinin kurban kesmesi

Birlik Haber Sen Adıyaman İl Başkanı Hasan Kaya'nın konuşması

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Adıyaman'da başlatılan protesto gösterileri devam ediyor.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, ilçe oda başkanlarıyla odada düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminin gelişen Türkiye'nin önünü kesmek için gerçekleştirildiğini belirtti.

El ele vererek ülkenin kalkınmasına katkı sunacaklarını vurgulayan Şahan, "Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür." diye konuştu.

Hiçbir darbenin, kalkışmanın asla meşru olmadığına dikkati çeken Şahan, bunların hiçbir gerekçeyle savunulamayacağını belirtti.

PTT personeli kurban kesti

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber Sen üyeleri ve PTT çalışanları, PTT merkez şubesi önünde ellerinde Türk bayrakları ve sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Birlik Haber Sen Adıyaman İl Başkanı Hasan Kaya, yaptığı açıklamada, her darbenin bir cinayet ve milli iradeye, vatana, millete karşı bir ihanet olduğunu söyledi.

FETÖ terör örgütünü kınadıklarını ifade eden Kaya, "Hiçbir darbe manevi değerlerimizi sömüren tasması başkalarının elinde olan sözde hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Milletin iradesini temsil eden ve milletin evi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba yağdırmamıştır. Fakat asker kılığına girmiş beyinleri uyuşturulmuş cani teröristler ve üst akılları 15 Temmuz günü bu millete tarifsiz acılar yaşatmıştır. Bu darbeye yeltenen FETÖ elebaşı ve beyinleri ele geçirilen, yardakçılık yapan haysiyet yoksunlarını lanetliyoruz ve kınıyoruz." diye konuştu.

FETÖ elebaşının bir an önce iade edilmesini isteyen Kaya, TRT'ye yapılan saldırıyı da kınadıklarını vurguladı.

Kaya'nın konuşmasının ardından çalışanlar PTT Şubesinin bahçesinde kurban kesti.

"Provokasyonlara gelmeyelim"

Alevi kanaat önderi Hasan Doğan da gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Darbelerin hiçbir zaman hiçbir devlete ve ülkeye fayda getirmediğini ifade eden Doğan, darbelerin ülkeye her anlamda çok zararının olduğuna dikkati çekti. Doğan, bir avuç vatan haini yüzünden askerin de yıpranmaması gerektiğine dikkat çekti.

Alevilerin ve Sünnilerin dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Doğan, "Hiç kimse oyuna gelmesin. Alevi canlarını sağduyuya çağırıyorum, sünni kardeşleri sağduyuya çağırıyorum. Provokasyonlara gelmeyelim. Biz bir bütünüz, biz hepimiz biriz, bir canız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ziraat Odaları Birliği Hasan Kaya Adıyaman Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title