Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ağrı, Iğdır ve Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı binlerce vatandaş, caddeleri doldurarak ortak tepki gösterdi.

Merkez Cami önünde toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, Türk bayraklarıyla tekbir getirip slogan atarak Kazım Karabekir Caddesi'nde yürüyüşe geçti.

Erzurum Caddesi'nden Ağrı Valiliğine kadar yürüyen grup, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle, darbeye karşı omuz omuza" sloganları atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, Ağrılılarla gurur duyduğunu belirterek, "Siz dün bu meydanda tarih ve destan yazdınız, sizi tebrik ediyorum ve sizinle her yere giderim." dedi.

Ülkeyi darbecilere yedirmeyeceklerini anlatan Işın, şöyle konuştu:

"Dün hemen halka, size başvurmam gerektiğine inandım. Minarelerden 'Koşun gelin, milli iradeye sahip çıkın, darbecilere fırsat vermeyin.' diye çağrı yaptık. Siz de koşa koşa geldiniz. Eğer halkımız olmasaydı bu aşağılık herifler bu işi başaracaklardı. 1960-1980'de bunlar darbe yaptılar ve halk evindeydi. 'Bu halk korkaktır, kuzudur' dediler. Dün siz kuzu olmadığınızı, kurt olduğunuzu gösterdiniz. Eskiden darbe yapıldığında ezanlar susturulurdu, dün Ağrı'da ezanlarla darbe susturuldu. Bu darbe olsaydı bugün memleketimiz kan ağlayacaktı. Suriye'den daha kötü olacaktık."

Her şerde bir hayır olduğunu dile getiren Işın, "Bunlar başka şekilde ortaya çıkamazlardı. Hepsi 'sazan balığı' gibi ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Işın, ülkede bir daha kimsenin aklının ucundan darbe sözcüğünü geçiremeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"1960 yılında halk sokağa çıkıp Adnan Menderes'e sahip çıksaydı, o büyük kahramanı kahpelerin elinden çıkarsaydı darbeler olmayacaktı. Şu anda darbe çeteleri sizlerin sayesinde çökertilmiştir. Hepsi tek tek teslim oluyor veya teslim alınıyor. Şu anda bunlar neredeler? Ankara'dakiler at ahırındalar, layık oldukları yere konuldular. Sizdeki iman olduğu sürece Allah'ın izni ile bu bayrak yere indirilemeyecektir ve bu milleti aziz kılacaktır."

Vatandaşlardan Aynur Kaya (51) da her şeyden önce namus, şeref, haysiyet, toprak ve vatan için kadını ve erkeği ile alanlarda olduklarını söyledi.

Düşünceler ve özgürlükler ne olursa olsun, vatan için sırt sırta ve omuz omuza savaşacaklarını kaydeden Kaya, "Türk bayrağını indirenlere fırsat vermeyiz. Bugün bu vatandaş buraya geldiyse sırf Allah'ın izni ile buraya geldi. Sabaha kadar kadın, erkek burada devletimizi korumak için otururuz. Gerekirse savaşa da gideriz. Eğer vali 'Kalleşlere karşı yürüyün' derse, 'İntikam alın' derse ben bu kadın halim ile giderim askeriyeye. İsteriz ki tekrar bugün meclis kurulsun ve idam geri gelsin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından darbecilere karşı mücadelede şehit olanlar için dua okunurken, grup Erzurum Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ndeki polisleri "Türkiye polisi ile gurur duyuyor ve polis sana canım feda" diyerek alkışladı.

Kars

Kars'ta da vatandaşlar, İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, tekbir getirerek, "Darbeye karşı omuz omuza, hainler halka hesap verecek" sloganları attı. Bazı vatandaşlar da zikir çekti.

Eylemi Kars Emniyet Müdürlüğünde takip eden Vali Rahmi Doğan, burada yaptığı açıklamada, sokaklara çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Doğan, darbe girişiminde bulunanları kınayarak, "Dün akşam bu saatlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletine, onun meşru hükümetine ve halkı tarafından seçilmiş cumhurbaşkanına karşı yapılmış bir darbe girişimi vardı. Biz bu darbe girişimini öğrendiğimiz andan itibaren önce emniyet ve jandarmamızı, MİT'imizi ve gerekli güvenlik tedbirlerini aldırarak sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti il başkanlarını devreye sokarak sokakları işgal etmeye karar verdik." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların darbe karşıtlarına karşı dik durduklarını ifade eden Doğan, şunları dile getirdi:

"Bunlar tanklarıyla sokakları, parkları işgal etmek istediler ama yüce Türk milleti onlara bu fırsatı vermedi. Sarıkamış ve merkezdeki her iki tugayımız da bu darbe girişimine destek vermiştir. Bu destek sadece kendi eylemeleri değil, aynı zamanda civar illere moral ve motivasyon vermiştir. Gece boyunca yapılan görüşmeler, sizlerin sokakları tekrar ele geçirmesi, belediyemizin, siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte hareket etmesi, bunlara geri adım attırmıştır. Bugün çok kritiktir, dolayısıyla hep beraber sokaklarda olacağız, nöbete devam edeceğiz. Kars, nöbet tutmayı bilen ve şehit vermeyi bilen bir kenttir, 'serhat' kentidir. Bizim bilgimiz dışında herhangi bir hareket etmeye kimse kalkışmasın. Vatandaşların farklı ortamlarda sokaklarda olmasını istiyorum."

Vatandaşlar, caddeleri terk etmeyerek, araçlarla konvoylar düzenleyerek şehirde Türk bayraklarıyla tur attı.

Iğdır

Iğdır Valiliği önünde toplanan Iğdır İmam Hatipliler Platformu, İlim Yayma Cemiyeti, Yeni Dünya Vakfı, Ensar Vakfı ve Türkiye Gençlik Vakfı temsilcileri ile vatandaşlar, tekbir getirerek, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın da aralarında bulunduğu kalabalık adına açıklama yapan Iğdır İmam Hatipliler Platformu Başkanı Abdulcabbar Baştemur, millete savaş açanlara karşı milletin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Baştemur, darbe girişiminin ülke olarak kınandığını ve lanetlendiğini kaydederek, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları milletimizin sağlam iradesi karşısında bertaraf olmuştur. Bu onurlu mücadelede dimdik duran aziz halkımıza, kavli ve fiili dualarıyla destek olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor, bu direnişte şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan gani gani rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Iğdır Kars Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title