Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Erzurum'un Uzundere ilçesinin merkezinde bulunan Atatürk büstü önünde başlatılan protesto gösterileri sürüyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Erzurum'un Uzundere ilçesinin merkezinde bulunan Atatürk büstü önünde başlatılan protesto gösterileri sürüyor.

Vatandaşların dün akşamdan bu yana ilçe merkezinde bekleyişleri de sürüyor. Özellikle akşam saatlerinden itibaren binlerce kişi ilçe meydanına akın etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran kişilere köylerden gelen vatandaşlarda destek verdi. İlçede camilerden de sürekli ezan ve Kur'an-ı Kerim okunuyor, tekbir ve salavat getiriliyor.

Vatandaşlar "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canı feda ve "Tayyip Erdoğan çok yaşa "sloganları attı. Meydanda kadınların çokluğu dikkat çekti.

Atatürk büstü önünde "Dombra" ve "Türkiyem" şarkıları çalınıyor.

Gece boyunca protesto gösterilerini sürdüreceklerini belirten vatandaşlara Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy hitap ederek, FETÖ örgütünün 17-25 Aralık döneminde başarılı olamadığını hatırlatttı.

Özsoy, "Kamikaze saldırı diyeceğimiz bu yöntemi denediler. Ama biz milletçe dünya siyaset tarihinde örnek olabilecek bir davranış sergiledik. ve biz bunlarla mücadelemize milletle birlikte devam edeceğiz. Halkımız kendi seçmiş olduğu siyasi iradenin manipüle yoluyla değiştirilmesine karşı şiddetli tepki gösterdi. İki gündür sabaha kadar nöbet eylemine başladı. Paralel yapı tüm devlet kurumlardan temizleninceye kadar Uzundere halkının nöbeti devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Halis Özsoy Uzundere Erzurum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title