Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Samsun, Tokat, Çorum, Çankırı, Sinop, Amasya ve Kastamonu'da vatandaşlar, meydanlarda toplanarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Samsun, Tokat, Çorum, Çankırı, Sinop, Amasya ve Kastamonu'da vatandaşlar, meydanlarda toplanarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, FETÖ ve darbe aleyhine slogan attı. Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar, darbeyi protesto etti.

Burada Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşların slogan atarak meydanda bekleyişleri sürüyor.

Etkinliğe Tokat Vali Vekili Bülent Karacan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun

Samsun'da FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Vatandaşlar Kur'an-ı Kerim dinledi, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alanda bekleyen vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen sloganlar attı.

Çorum

Çorum'da binlerce vatandaş, FETÖ darbe girişimini protesto etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli sendikaların temsilcileri ile vatandaşlar, Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Başkan Külcü, meydana kurulan platformda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, hiçbir grubun keyfine göre darbe yapamayacağını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin devlet organlarıyla Türk milletinin asil duruşu sayesinde bertaraf edildiğini vurgulayan Külcü, "Bir avuç çapulcuya, haine, vatanı terk edecek değiliz. Bizler bu yola çıkarken bilin ki idamlık gömleklerimizi giydik ve öyle çıktık. Hiç birisine boyun eğecek değiliz. Sabahlara kadar, akşamlara kadar meydanlardayız, evimize gitmiyoruz ve devlete sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Külcü'nün konuşmasını sık sık alkışlarla kesen vatandaşlar, FETÖ ve darbe aleyhine slogan attı. Bazı vatandaşların Gazi Caddesi'nden valilik önüne kadar yürüyüş yaptığı protestoya bir grup vatandaş da araçlarıyla konvoy yaparak destek verdi.

Çankırı

Çankırı Valisi Mesut Köse, Belediye Başkanı İrfan Dinç, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli sendikaların temsilcileri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Belediye Meydanı'nda yapılan protestoya katıldı.

Vali Köse, meydanda kurulan platformda yaptığı konuşmada, terörü lanetledi. Çankırı insanın her zaman devletine, milletine sahip çıktığını vurgulayan Köse, "Başbakanımızla görüştüğümde Çankırı'dan o kadar emindi ki durum nasıl diye sormadı bile. Çankırı insanı kendini dün yine gösterdi. Dün ve bugün meydanlarda devletinize verdiğiniz bu destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Dinç de darbelerin sonunun geldiğini dile getirdi. Çankırı insanının yine tek yumruk olarak kendini gösterdiğini belirten Dinç, "Bu ülkenin seçilmiş hükümetini devirmeye çalışanlardan bunun hesabı sorulacak. Demokrasiyi yıkmaya çalışanlardan bunun hesabı sorulacak." diye konuştu.

Sinop

Sinop'ta FETÖ'nün darbe girişimine vatandaşlar tarafından tepki gösterildi.

Sakarya Caddesi'nde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, FETÖ ve darbe aleyhine slogan attı. Buradan Aşıklar Caddesi'ne kadar yürüyen vatandaşlar, yürüyüş boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine sloganlar attı.

Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayancık, Boyabat ve Türkeli ilçelerinde de vatandaşlarca FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterildi.

Amasya

Amasya ve ilçelerinde FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen gösterilere binlerce vatandaş katıldı.

Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki gösteride vatandaşlar, "Türkiyem" şarkısı eşliğinde FETÖ aleyhine, Cumhurbaşkanı ve hükümet lehine slogan attı. Vatandaşlar arasında "Darbecilere idam istiyoruz" şeklinde slogan atanlar da oldu.

Kastamonu

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Vatandaşlar Kur'an-ı Kerim dinledi, şehitler için dua etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alanda bekleyen vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Aileleriyle gelen bazı vatandaşlar, geceyi dışarıda geçireceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Çankırı Samsun Çorum Tokat Politika Güncel Haberler

title