Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İş dünyası Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimini kınadı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam Türkiye'nin birlik ve beraberliği, demokratik düzenin bekasına yönelik darbe girişiminin belli olması ile beraber Türk iş dünyası olarak tavırlarını açıkça ifade ettiklerini anımsattı.

Türkiye'nin çok partili demokratik sistemi içselleştirmiş bir ülke olduğuna işaret eden Vardan, "Tek irade, halkın iradesidir ve onun yönetim erki seçilmiş hükümettir. Her türlü darbenin karşısında; Hükümetimizin arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Vardan, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümetin, emniyet güçlerinin ve tüm kurumların etkin koordinasyonunun halkın üstün gayreti ve demokrasi aşkı ile darbe girişiminin akamete uğratıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hem içeride hem dışarıda herkesin Türkiye'de darbeler çağının artık kapandığını bilmesi gerekir. Türkiye bir gece baskınıyla rahatlıkla ele geçirilebilecek bir ülke değildir. Halkımız da kendi iradesinin üzerinde bir iradenin kabul edilmeyeceğini gösterdiği tavırla net bir şekilde ifade etmiştir. Demokrasinin varlığı için dün gece yaşanan çatışmalarda şehadet şerbetini içen emniyet kuvvetleri mensuplarına ve kahraman halkımızın evlatlarına Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

"Milli iradenin kazanacağına hep yürekten inandık, inanmaya da devam edeceğiz"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışmanın amacına ulaşamayarak bertaraf edildiğini bildirdi.

Milletin demokrasiye sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilediğini aktaran Bahçıvan, milli iradenin bugünün ve gelecek için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıktığını dile getirdi.

Bahçıvan, "Türk sanayicileri, hür teşebbüs ve iş dünyası olarak demokrasimizin, seçilmiş hükümetimizin yanındayız, milli iradenin kazanacağına hep yürekten inandık, inanmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Millet olarak artık hiç bir darbeye geçit vermeyeceğiz"

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da kazanımlardan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kim darbe girişimine kalkışırsa kalkışsın, millet olarak artık hiç bir darbeye geçit vermeyeceklerinin altını çizen Koca, "Millet kendisine, iradesine ve ülkesine sahip çıkacaktır. Bizler sivil toplum temsilcileri olarak sonuna kadar sivil iradenin devamı için kesin tavır sahibiyiz. Bu girişimleri kınıyor ve millet aleyhine hareketler olarak ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise 15 Temmuz 2016 akşamının, dünya demokrasi tarihi açısından unutulmayacak bir olaya şahitlik ettiğini belirtti.

Peygamber Ocağı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emir-komuta zincirinden kopmuş bir kısım hain, askeri darbe teşebbüsü ile Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada müttefik ülkeler ile birlikte verdiği küresel terörle mücadeleyi zafiyete uğratmak için, Türkiye'de terör estirmeye kalkıştığını aktaran Güral, açıklamasında şu görüşlerini paylaştı:

"Demokrasi tarihinde askeri müdahale ve darbelerin Türkiye'nin kalkınmasına ve Cumhuriyet'in geleceğine ne kadar ağır hasarlar verdiğinin yeterince bilincinde olan halkımız, demokrasimize, meclisimize ve hükümetine sahip çıkmıştır. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara inmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şan ve şerefine leke sürme cüretiyle ülke yönetimine el koymaya kalkan hainlere ve teröristlere 'dur' demiştir. Bu bilinçle, bu vahşi terör eyleminin ve darbe girişiminin başarısızlığa mahkum edilmesi adına, TÜGİK Camiası olarak, son noktaya kadar dinç ve uyanık olmayı sürdüreceğiz ve bu hainlerin Türkiye'nin algısına verdikleri zararı telafi etmek için, Türkiye'nin genç iş adamları ve iş kadınları olarak, var gücümüzle çalışacağız. Bu vesile ile halkımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Türkiye'mizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diler, şehitlerimize Allahtan rahmet ve ailelerine sabırlar dileriz. TÜGİK olarak yaraların sarılmasında, Türkiye ekonomisinin bu süreci en az badireyle atlatması adına, var gücümüzle çalışacağız."

"Ülkemiz milletin iradesi sayesinde benzersiz bir demokrasi zaferi kazanmıştır"

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) de dernek olarak demokrasinin temel ilkelerine her zaman sahip çıktıklarını ve bugüne dek her türlü askeri darbe girişimlerine karşı ilkeli duruşlarını koruduklarını kaydetti.

Dileklerinin ülkenin en kısa zamanda bu kaotik ortamdan çıkması ve ulusun refah ve huzur içinde yaşayacağı demokratik sistemin Türkiye'de kökleşerek gelişmesi olduğunu vurgulayan KAGİDER, dernek olarak bu yönde çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise demokratik, sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Türk milletinin tarihinin en sıkıntılı gecelerinden birini yaşadığını kaydetti.

Özyeğin, askeri kalkışmaya ilişkin şunları dile getirdi:

"Bu kalkışmaya milletimiz, polisimiz ve vatansever askerimiz karşı durmuş ve dünyaya örnek bir direniş göstermiştir. Ülkemiz milletin iradesi sayesinde benzersiz bir demokrasi zaferi kazanmıştır. Bu üzücü olaylar esnasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de demokratik ortamda, halkın hür iradesi ile seçilmiş hükümete karşı yapılan girişimin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Milletimizin, devletimizin yanındayız. Demokrasiye olan inancımız ve halkımızın sağ duyusu ile Allah'a şükür bu bela bertaraf edilmiştir. Hep birlikte dayanışmamıza devam ederek, milli iradeye sahip çıkmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İstanbul Sanayi Odası Ömer Cihad Vardan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title