Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Karaloğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, orduya sızmış hainlerin, ülkeye, millete, Meclis'e, polise pusu kurduğunu ve 15 Temmuz'un "aşağılık bir kalkışma" ile karardığını ifade etti.

Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemize suikast yapan hainlere, milli irade dersi verdik, yenildiler. 16 Temmuz'a aydınlık bir gün olarak başladık. Antalya'da millet, polis, bürokrasi, sivil toplum, medya, siyasiler olarak hep birlikte, Türkiye'nin yanında saf tuttuk. Kaderimize kahramanca sahip çıkan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Bir kez daha bu milletin bir ferdi olmaktan onur duydum. İşgal ordularının dahi yapmadığı alçaklıklar yapan ihanet şebekesini lanetliyorum. Türkiye'nin yerli ve milli güçleri iş başındadır. Hainler hesaba çekilme sırasında çekecekleri cezayı beklemektedir. Türkiyemize, milletimize, Antalyamıza geçmiş olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden gelecek resmi açıklamaya kadar, meydanları terk etmeyelim. İrademize sahip çıkalım."

"Antalya, karanlık çetelere karşı dimdik ayaktadır"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı yazılı açıklamada, millete, vatana ihanet eden çetenin darbe girişimine karşı büyük Türk milletinin göğsünü siper ettiğini, milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığını bildirdi.

Antalya'nın demokrasinin kalesi olduğunu belirten Türel, "Antalya, bugün de demokrasinin kalesidir, yarın da demokrasinin kalesi olacaktır. Bir kez daha Antalya olarak, demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkma kararlılığımızı ilan ediyoruz. Antalya, karanlık çetelere karşı dimdik ayaktadır." ifadelerini kullandı.

Türel, 15 Temmuz'un Türk demokrasisinin bayramı olacağını dile getirerek, büyük Türk milletinin ihanet çetesini tarihin karanlık sayfalarına gömeceğini vurguladı.

Türkiye'de milyonlarca kişinin, meydanlarda ve yollarda ellerinde ay yıldızlı bayraklarla çetecilere karşı yürüdüğünü dile getiren Türel, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakanımız, bakanlarımız ilk dakikadan itibaren kahramanca irade göstermişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, darbecileri bertaraf etmeye başlamıştır. Emniyet güçlerimiz, darbecilere karşı kahramanca karşı koymuştur. Milletimiz demokrasiye sahip çıkmak üzere bütün siyasi partilerle kenetlenmiştir. Demokrasiye sahip çıktığınız için tüm Antalyalılara ve milletime teşekkür ediyorum. Bugün sizler milyonlarca vatandaşımız gibi yeni bir tarih yazdınız. Tarihin altın sayfasına geçtiniz."

Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Ünal

Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Ünal da AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde şok bir şekilde FETÖ/PDY tarafından organize edilen bir darbeyle karşılaştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu hain güruh, devletin ve milletin kendilerine emanet ettiği silah ve araçlarla, devlete ve millete savaş açtılar. Ancak hesap etmedikleri birşey vardı. Millet topyekün tek yürek olarak darbeye karşı çıktı. Tankın önüne yattı, üstüne çıktı, askerin elinden silahını almaya çalıştı ve bu hain girişime meydan vermedi. Üniversite olarak da biz ilk andan itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve hükümet üyelerimizin çağrılarına uyarak meydanlara indik."

Ünal, darbe girişimine karşı tepkilerini meydanlarda net bir şekilde ortaya koyduklarını belirterek, üniversite mensuplarına bilgilendirme amaçlı e-postalar gönderdiklerini ve meydanlara davet ettiklerini anlattı.

Kendisinin de darbe girişimi haberini duyduğu ilk andan itibaren meydanlarda olduğunu ifade eden Ünal, ilk defa bu amaçla yapılan bir mitinge katıldığını bildirdi.

FETÖ/PDY yapılanmasının başta askeriye, yargı ve üniversiteler olmak üzere tüm resmi kurumlardan kökten temizlenmesi gerektiğini belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Akdeniz Üniversitesi olarak bu konuda ciddi adımlar attık. Daha 3 gün önce FETÖ/PDY mensubu bir öğretim üyesine memuriyetten ihraç kararı verdik. Bundan sonra da bu konuda kararlılığımız devam edecektir. Bu yapıya mensup, sempati duyan insanların temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Menderes Türel Mustafa Ünal Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title