Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Makedonya Fahri Konsolosu Harun Karacan, "Bu terör örgütünün ülkesine ve vatandaşlarına yaptığı hainlik apaçık ortaya çıkmışken, Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Makedon halkının bu kanlı örgüte prim vermeyeceğine inancım tamdır.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Makedonya Fahri Konsolosu Harun Karacan, "Bu terör örgütünün ülkesine ve vatandaşlarına yaptığı hainlik apaçık ortaya çıkmışken, Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Makedon halkının bu kanlı örgüte prim vermeyeceğine inancım tamdır." dedi.

Karacan, Eskişehir'deki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, milli iradeyi hedef alarak darbe girişimi düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), neredeyse bütün ülkelere yayılan ve yüzlerce kurumu kapsayan bir ağı yönettiğini belirterek, "Başta Arnavutluk, Bosna Hersek ve Makedonya olmak üzere birçok Balkan ülkesinde, FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen kurum ve şirketler faaliyet gösterirken, örgüt, kamu kurumlarında da varlık göstermeye çalışıyor." diye konuştu.

FETÖ'nün Bosna'da 15, Arnavutluk'ta 12, Makedonya'da 7, Kosova'da 5 ve Sırbistan'da 1 okulu bulunduğuna işaret eden Karacan, şunları söyledi:

"Bu da açıkça gösteriyor ki bu kanlı örgütle mücadele Türkiye dışında da sürmek durumunda. Bu ülkelerden biri, fahri konsolosu olarak görev yaptığım dost ve kardeş ülkemiz Makedonya'dır. Ne yazık ki FETÖ tıpkı ülkemiz ve diğer ülkelerde olduğu gibi Makedonya'da da ciddi bir örgüt ağı kurmuş vaziyette. Tıpkı Türkiye'de başvurduğu gibi, halkın dini duyguları üzerinden hareketle insanları kandırıp, bunu yıllardır paraya dönüştürüyor. Makedonya'da yaşayan vatandaşlarımızı ve soydaşlarımızı bu eli kanlı terör örgütüne karşı uyarma görevini üstlenmiş bulunuyorum. Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşlarımız ile Makedon halkının bu örgüte inanmamasını, terör örgütüyle iyi niyet çerçevesinde bağları bulunanların bu bağlarını hemen kesmesini ve niyetlerinin hiç de iyi olmadığı anlaşılan bu örgütten olabildiğince uzak durmaları gerektiği uyarısını yapmak durumundayım. Terör örgütünün kendi ülkesine ve kendi vatandaşlarına yapmış olduğu hainlik apaçık bir şekilde ortaya çıkmışken, Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Makedon halkının bu kanlı örgüte prim vermeyeceğine inancım tamdır."

Karacan, FETÖ'nün eğitim, ulaşım, ticaret, sağlık ve turizm alanlarındaki bütün faaliyetlerinin durdurulması ve engellenmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Çünkü bu yapının her ülkeye er ya da geç bela olacağını da biliyoruz. Diğer ülkelerde de olduğu gibi Makedonya'da da FETÖ ile bağlantısı olan bütün okullar kapatılmalıdır. Burada eğitim gören çoğu masum çocukların hayatlarına mal olabilecek bu çirkin damgayı yememeleri ve mağduriyetlerinin en hızlı bir şekilde giderilmesi gerekmektedir. Makedonya hükümetinin bu konuda duyarlı olacağına ve gereğinin yapılacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Karacan Makedonya Eskişehir AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title