Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki son "demokrasi nöbeti" ile protesto edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki son "demokrasi nöbeti" ile protesto edildi.

Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Şehzadebaşı Camisi'nde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan 240 kişi için mevlit programı düzenlendi. Mevlidin ardından, şehitler için okutulan 240 hatmin duası yapıldı. Edilen duaya, hem cami içinde hem de Saraçhane'de toplanan binlerce vatandaş "amin" dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece 17 vatandaşın şehit olduğu Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde 26 gündür devam eden "demokrasi nöbeti"nin sonuncusunda, binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, alandakilere hitabında, vatandaşların büyük bir destan yazdığını belirtti.

Vatandaşların gözünü budaktan esirgemediğini anlatan Topbaş, "Bayrağımızın rengine renk ilave ettik asil kanlarımızla. Türkiye'nin önüne çıkarılan en büyük darbe engelini aştınız. Yüreklerinizi birleştirdiniz. İmanlı yüreklerle 'hodri meydan' diyerek, meydanlara döküldünüz. Meydanları, kamu binalarını işgalden kurtardınız, tankları ellerinden aldınız ve dünyaya bir haykırış ortaya koydunuz. Dediniz ki 'Milli irade dışında hiçbir şey, yönetimlerde söz sahibi olamaz. Halka rağmen hiçbir güce fırsat vermeyiz.' Bu duruşunuzla hem bizim hem evlatlarımızın hem de ülkemizin geleceğini kurtardınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de darbe girişiminden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Vatandaşlar daha sonra alandaki dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı ilgiyle izledi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title