Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Diyarbakır, Elazığ, Batman, Mardin, Siirt ve Bingöl'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"nin son gününde meydanları doldurdu.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı.

Kürtçe mevlit okundu. Terör örgütü PKK'nın Sur ile Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki saldırılarına tepki gösterildi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları sinevizyondan izletildi

Elazığ

Elazığ'da vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Ziyaret için Gana'nın başkenti Akra'dan gelen Paragon Vakfı Başkanı Abdul Nasiru Deen, meydanda bulunan vatandaşlara hitap etti.

15 Temmuz gecesi yaşananları duyunca üzüntü yaşadıklarını dile getiren Deen, Müslümanların lideri tek ülke olarak Türkiye'yi gördüklerini ve Türkiye'nin zarar görmesinden endişe ettiklerini aktardı.

Darbe girişiminin başarısız olması için sabahlara kadar dua ettiklerini ifade eden Deen, "Yabancı kaynaklardan gelen haberlerde sanki Türkiye elden gitmiş gibi anlatılıyordu. O akşam Türkiye'deydim. Ülkemdekilere moral motivasyon olsun diye meydanlarda bol bol fotoğraf ve video çektim ve gönderdim. Önce Allah'a sonra meydana inen bu darbeyi durdurmaya çalışanlara çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun çağrısıyla sokaklara inen halkın cesaretinin kendilerini de cesaretlendirdiğini aktaran Deen, şunları kaydetti:

"Allah ondan razı olsun, onu korusun. Türkiye mazlumların yanında olduğu için hiç korkmuyoruz. Biliyoruz ki Allah sizi koruyacak ve inşallah yiğit düştüğü yerden kalkacak. İleride ümmetin, mazlumların, adalet isteyen insanların reisi olacak. Keşke sizin kalbinizdeki vatan sevgisi bizde de olsaydı çok güzel olurdu. Sizinle gurur duyuyoruz. Sizin gibi vatanına sahip çıkanlardan olmak istiyoruz."

Batman

Adalet Caddesi üzerinde 15 Temmuz'dan bu yana devam eden "demokrasi nöbeti"nin kapanış programında konuşan Batman Valisi Deniz, FETÖ ve terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Vatandaşlara teşekkür eden Vali Deniz, dış güçlerin FETÖ'ye yaptıramadıklarını PKK terör örgütüne yaptırmaya çalıştığını söyledi.

Diyarbakır ve Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki terör saldırılarını lanetleyen Vali Deniz, terörün her türlüsüyle sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Son iki gündür haince, kalleşçe, FETÖ'nün yaptıklarının benzerini güvenliği sağlayan polise, askere ve sivil vatandaşlara yaptıklarını belirten Deniz, şöyle konuştu:

"Onlar bir şeyden rahatsızlar, halkın meydanlardaki vatan, millet sevgisi ile ayakta duruşundan rahatsızlar. Nasıl FETÖ'nün oyununu bozduysak milletçe yine bozacağız. Gerekirse bu meydanlarda o terör örgütü için de duracağız. Bu milletin birlik ve beraberliği var bin yıldır bu coğrafyada Türk, Kürt, Arap, Çerkez olarak bir aradayız ama onlar bunu anlayamazlar. Nöbete alıştık, bundan sonra da inşallah ara sıra beraber olacağız, yeri geldiği zaman yine bu meydanlarda olacağız."

AK Parti İl Başkanı Diyettin Uçar, Hür Dava Partisi İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat da "demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlara teşekkür etti.

Siirt'ten gelen ilahi gurubu Grup Tillo ilahi konseri verdi.

Hayatını Zeynep Direk ile birleştiren İdris Işık, düğün salonundan meydana gelerek vatandaşlara destek verdi.

Mardin

Mardin'de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Suriyeli sığınmacıların da aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, bugün yaşanan terör saldırılarını kınadı. Dündar, Mardin halkının demokrasi nöbetlerinde üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiğini dile getirdi.

Memur-Sen Mardin Şube başkanı Mustafa Aydın ise bu sınavı başarıyla geçtiklerini dile getirerek, "Burada başta Ortadoğu olmak üzere bütün insanlara ve güçlere şunu gösterdik bir irade varsa o da millettir. Millet istemezse hiç kimsenin milletin önünde duramayacağını duyurmak için burada olduk." dedi.

Bugün meydana gelen terör saldırıları nedeniyle planlanan konser iptal edilirken nöbete gelen vatandaşlar, "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Siirt

Siirt'te FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tuttu.

Kente bulunan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş, Valilik önünde bir araya geldi. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede" ve "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Demokrasi şehitleri için dua edildi. Grup Tillo tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahi konseri düzenlendi.

Siirt Üniversitesi akademik ve idari personeli ile demokrasi nöbetine katılım sağladı. Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, vatandaşlara yemek dağıttı.

Erman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine demokrasi nöbetlerine Siirt Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte katıldıklarını kaydetti.

Bingöl

Bingöl'de, FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla vatandaşlar milli irade ve demokrasi nöbeti tuttu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Darbe girişimi ve terör saldırıları sonucu şehit olanlar için mevlit okundu, meydandaki ekrana "Başımız sağ olsun" ve "Kahrolsun PKK, kahrolsun bölücüler" yazıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap ettiği konuşma canlı izlendi.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, demokrasi nöbetlerine ara verildiğini ancak her zaman meydanlara inmek için hazır kıta bekleyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'da bir virgül koyduk, ara verdik" sözlerini anımsatarak, "Bu ne demek biliyor musunuz? Yani biz evlerimizde, iş yerlerimizde, kahvehanelerde nerede olursak olalım bu demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz demektir. Yani bizim gözümüz, kulağımız bu meydanlarda olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Elazığ Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
title