Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Zonguldak ve Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin protesto eden vatandaşlar, son "demokrasi "nöbeti"nde meydanları doldurdu.

Zonguldak ve Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin protesto eden vatandaşlar, son "demokrasi "nöbeti"nde meydanları doldurdu.

Madenci Anıtı Meydanı'ndaki programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunulan programda vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Bu arada vatandaşlar, özel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan açıklamalarını da takip etti.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükumete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde düzenlenen "demokrasi nöbeti"ne, Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar, Zonguldak Valiliği önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Vali Kaban, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin sımsıkı kenetlendiğini belirterek, "Bu birlikteliğin kıyamete kadar sürmesini temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Demokrasi nöbetini tutanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Ereğli

Ellerinde Türk bayraklarıyla Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine vatandaşların geçit vermeyerek demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.

Halkın demokrasiye, vatanına ve bayrağına sahip çıktığını ifade eden Madenoğlu, "Okyanus ötesinde FETÖ denilen örgüt ve mensupları özellikle askeriyedeki bağlantıları sayesinde kanlı ve menfur girişimi yaptılar. Ama karşılarında demokrasiye, hakka, adalete, kutsal değerlerine saygılı ve onları benimseyen yüce Türk milleti vardı. Kendini bu milletin, devletin, gelişmesine adamış bir cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde demokrasiye, vatanına aşık subay, astsubay, eratlar, kahraman Türk polisi ve halkımızı hesap edemediler."

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da demokrasi nöbetlerinin yüreklerde devam ettirileceğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "sokağa çıkın, millet sıkıntıda" dediği anda alanları yeniden dolduracaklarını kaydetti.

Bu arada demokrasi nöbetine Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına atanan Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu ve Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Bülent Oral'da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Kaban Politika Güncel Haberler

title