Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Eskişehir'deki Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlar, şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarca meydandakilere yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vatandaşlar, müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti destekleyen sloganlar attı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının ardından vatandaşlara yaptığı çağrı üzerine insanların sokaklara döküldüğünü anımsatarak, dün de İstanbul Yenikapı'da siyasi parti liderlerinin de katıldığı ve dünyaya örnek olacak bir mitingin gerçekleştirildiğini anımsattı.

Mitingde, 5 milyonun üzerinde insanın bir araya geldiğini ifade eden Karacan, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi aynı coşkuyu ve heyecanı bizler de Eskişehir'de yaşadık. Yaşanan bu durum gerçek özlenen ve olması gereken bir tabloydu. Vatandaşımız artık çok bilinçlendi. Bayrağı, devleti, memleketi, toprağı, özgürlüğü olduğu zaman bu halkımız artık hiçbir şekilde taviz vermiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, halkımız çok emek verdiler. İlk günden itibaren kendilerini halkımız gibi siper ettiler. Cumhurbaşkanımızın Marmaris'ten başlayan mücadeleci yolculuğu ile Başbakanımızın İstanbul'dan çıkıp Ankara'ya kadar gelen maceracı yolculuğu ile biz bunları sonradan öğrendik. Gerçekten çok büyük fedakarlıkla bu vatana onlar önderlik yaptılar. TBMM Başkanımız, gazi meclisi o gece toplayıp büyük bir önderlik yaptı. Dimdik durarak, dünyaya örnek oldular. İstanbul'da yapılan miting gerçekten muhteşemdi. Avrupa veya başka yerler istediği kadar bu mitingi ufak göstermeye çalışsınlar ancak bütün dünya gördü. Birilerinin artık gerçekleri görmesi lazım. Bunu Avrupa'da, Amerika'da herkesin görmesi lazım. Başta Başkomutan'ı, Başbakan'ı, Meclis Başkanı, hükümeti ile artık Türkiye farklı bir Türkiye. Farklı Türkiye'de vatanı, memleketi için 81 milyon insan canını vermeye hazır. 15 Temmuz günü ikinci bir Kurtuluş Savaşı yaşadık. Vatandaşımız halen alanlarda nöbetine devam ediyor."

Karacan, demokrasi nöbetinin 25. gününde halkın darbeye ve darbecilere karşı gösterdiği tepkinin ilk günkü gibi sürdüğünü bildirdi.

Eskişehir'de 40 günlük bebeğin yanı sıra gelin ve damatların meydana gelerek halkla birlikte demokrasi nöbeti tuttuğunu anlatan Karacan, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Karacan Eskişehir İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title