Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Kocaeli'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Merkez İzmit ilçesi Perşembe Pazarı alanında binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı.

İstiklal Marşı'nın okuması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesiyle başlayan programa, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün gösteri sunduğu programda, vatandaşlar FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, bu milletin evladı olmaktan ayrı onur ve gurur duyduğunu belirterek, "Bilinmelidir ki bir olan bu milletin karşısında hiçbir güç hain emeline erişemeyecek, hiçbir güç istediğini elde edemeyecektir. Bizler bir ve beraber oldukça büyük yürüyüşümüze devam edeceğiz." diye konuştu.

Adalete teslim ettikleri hainlerin hukuk düzeninde yargılanması ve en ağır cezayı almasının mücadelesini verdiklerini ifade eden Güzeloğlu, "Yarın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Yenikapı'da, bizler de bu meydanda nöbeti bırakacağız. Ancak konu vatan ve ülkemiz olunca inanıyorum ki hepimiz nöbete her an hazır olacağız. Nöbetimiz kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu da barış ve huzur için Türk milletinin her zaman tetikte olması gerektiğini söyledi.

Türk milletinin, namusunu, şerefini, bayrağını, demokrasisini savunmaya her zaman hazır olduğunu 15 Temmuz gecesi gösterdiğini kaydeden Karaosmanoğlu, milletin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine işaret etti.

"Bu darbe girişimi Türk milletine yapılmıştır"

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise darbe girişimi gecesi göğüslerini tanklara, mermilere siper ederek şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 15 Temmuz gecesi tarihinde rastlanmayan bir kalkışmayla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Akar, "O büyük Türk ordusu içinde örgütlenen terör örgütü, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin iradesine, TBMM'ye, milletine darbe yapmak için silahlarını kendi halkına çevirdi. Bu örgütün girişimini millet, Meclis, medya ve Türkiye Cumhuriyeti'nin vatansever subayları önledi." dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da darbe girişiminin, Türk milletinin büyüklüğünü göstermesiyle önlendiğini vurguladı.

Darbe girişiminin hiçbir partiye özel yapılmadığını dile getiren Sancaklı, "Bu darbe girişimi, Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmıştır. O yüzdendir ki Türk milleti birleşmiş, görevli olan ve olmayan herkes sokaklara ve tankların karşısına çıkmış, bu hain darbe girişimini engellenmiştir." şeklinde konuştu.

Daha sonra, protokol üyeleri, platforma çıkarak alandaki vatandaşları selamladı. Azeri sanatçı Azerin de sevilen eserlerini seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye Cumhuriyeti Politika Haberler

title