Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

ESKİŞEHİR/ Eskişehir ve Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

ESKİŞEHİR/ Eskişehir ve Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Eskişehir'deki Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. Meydandaki binlerce kişiye Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarca yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vatandaşlar, müzikler eşliğinde Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetinin 23. gününde ilk günkü heyecan ve coşkunun alanlarda devam ettiğini belirterek, bunun halkın ülkesine nasıl sahip çıktığını gösterdiğini söyledi.

Günay, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin de dünyaya verilen güzel bir mesaj olacağını, Türkiye için yeni dönemin başladığını anlatarak, "15 Temmuz sonrası oluşan birlik ruhu inşallah devam edecek, bu konuda çok umutluyum. Askeri, siyasi darbeyi önledik, hemen arkasından ekonomik darbeyi önledik ve bu hızla devam edeceğiz." diye konuştu.

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da Yenikapı'da düzenlenecek mitingin Türkiye'de özlenen bir tablo olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz'da demokrasiye yapılan darbe kalkışmasından sonra hem Meclis olarak hem de milletin vekili olarak, TBMM'de ve alanlarda insanların birlikteliğini görüldük. Sayın Cumhurbaşkanımız, bunu çok önemsedi ki olması gereken bu. Bu bayrak, bu memleket hepimizin, hiçbir siyasi partinin güdümünde değil. Hiçbir siyasi parti de bu bayrağı, vatanı reddedemez. Bu yüzden ben çok önemsiyorum, inşallah yarın göreceğiz hem Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oraya teşrif ederek, Türkiye o kadar güzel bir birliktelik sağlayacak ki bu durum alanlara, Meclise yansıyacak, biz 2-3 haftadır bunu hissediyoruz.

Milletvekili olarak bunu Mecliste görüyoruz. Memleket hepimizin, inşallah çok güzel şeyler olacak. Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu çağrı üzerine genel başkanlarının da bu mitinge katılmasını önemsiyorum. Yarınki miting tüm dünyaya örnek olacak."

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti.

Vatandaşlar, meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olayların gösterildiği filmi izledi.

İl Müftüsü Osman Aydın, yarın 17.00'de tarihe geçecek birliktelik oluşturulacağını belirterek, "Bu akşama kadar olduğu gibi heyecanımızı ve duyarlılığımızı bütün insanlığa göstereceğiz." dedi.

Aydın'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Darbe girişimini protesto eden vatandaşlara Kastamonu Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Alanda Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Eskişehir AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title