Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bingöl'de vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı başlattığı milli irade ve demokrasi nöbeti sürüyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda yaptığı konuşmada, 21 gündür ülke genelinde vatan nöbeti tutanlara teşekkür etti.

Bingöl meydanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderen Yılmaz, hain darbe girişiminin engellenmesinde Cumhurbaşkanının davetiyle meydanlara inen vatandaşların büyük rolü bulunduğunu anımsattı.

Yılmaz, darbe girişiminde bulunanların asker kıyafeti giymiş teröristler olduğunu belirterek "Bunlar, ipi bu ülkenin dışında olan tasmalı bir şekilde uluslararası güç odaklarına kulluk eden, kölelik eden insanlardır ama milletimiz bu insanlara boyun eğmedi." dedi.

Meydanlarda gösterilen destansı direnişin sadece Türkiye değil, yakın coğrafya başta olmak üzere bütün mazlum milletler için yeni bir umut ışığı olacağını dile getiren Yılmaz, o gece hain saldırıya kalkışanların milleten bu direnişi beklemediklerini ifade etti.

Cevdet Yılmaz, darbecilerin milleti hiç tanımadıklarının 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını vurgulayarak "Çünkü bunlar gayri milli unsurlardır." dedi.

Bugün birçok terör örgütünün saldırdığını, FETÖ'nün de bunlardan biri olduğunu aktaran Yılmaz, etnik yapıyı kullanıp, mezhebi yapıyı kullanıp terör yapanlar olduğunu, bunların hepsinin aynı merkezden kumanda edildiğini söyledi.

Bingöl'deki terör saldırısı

Yılmaz, Bingöl'de 7 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısına değinerek şöyle konuştu:

"Bir darbe girişimi yaşamışız, bu darbecileri temizlemeye uğraşıyoruz, reformlar yapmaya çalışıyoruz. Bir daha bu darbeler olmasında diye silahlı kuvvetlerimizle, emniyet güçlerimizle ilgili reformlar yapıyoruz. Demokratikleşme yönünde adımlar atıyoruz ama birileri buna engel olmak istiyor. Onun için gelip polisimize saldırdılar."

"Halk sokağa çıkarak oyunlarını bozdu"

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen güçlerin geçmişte çukurlar kazdığını belirten Yılmaz, geriye dönüp bakıldığında o çukurların niçin kazıldığının daha iyi anlaşıldığını dile getirdi.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir seçimden çıkmıştık, insanlar gidip oy vermişlerdi. Peki ne oldu da gidip çukurlar kazdı bunlar? Nereden komut alıp gidip o çukurları kazdılar? Acaba darbeye giden kilometre taşlarından biri de o kazılan çukurlar mıydı? Bunun da herkesin iyi düşünmesi lazım. O zaman dediler 'Çukurları kazalım halkı sokağa dökelim, halk bu devleti, hükümeti protesto etsin, böylece giderek bunun dozunu yükselterek, ülkeyi adım adım başka bir yönetime götürelim'. O zaman sokağa çıkmayarak halkımız oyunlarını bozdu. Son yaşadığımız hadisede ise tam tersine halkı evine kapatmaya çalıştılar. Bu sefer de halk sokağa çıkarak oyunlarını bozdu."

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve FETÖ'ye karşı hukuk ve adalet içerisinde gereğini yapacaklarını ve en ağır şekilde cezalandırılacaklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bunu yapanların yanlarına kalmayacak. O gece 239 canımızı kaybettik, 2 bin 200'e yakın yaralımız var. Bunların çoğu da sivil insanlar. Elinde silah olan insanlar değil, polislerimiz var, askerlerimiz var şehit olan ama çoğunluğu sivil vatandaş. Bu vatandaşlarımız tankların önüne çıktı, çıplak eliyle gövdesiyle tankların önüne çıktı. Halkın gücü, tankın gücünü yendi. Bu bir destandır, bu dünyada da görülmüş bir hadise değildir."

Yılmaz, konuşmasını Ahmet Arif'in "Adiloş bebe" şiiriyle tamamladı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da birer konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, konuşmaların ardından, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan aşureyi vatandaşlara dağıttı.

İl Sağlık Müdürülüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara sağlık hizmeti verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title