Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Atatürk Alanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15 Temmuz gibi bir günün tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

O gün yaşananları asla unutmayacaklarını vurgulayan Arslan, konfederasyon ve sendikalar olarak darbenin her zaman muhatabı olduklarını söyledi.

Arslan, 12 Eylül 1980 darbesinin en büyük mağdurlarından birinin kendileri olduğunu belirterek, "Sendikalarımızı kapattılar, hakkımızda soruşturma açtılar ve pek çok hakkımız elimizden alındı. 28 Şubat sürecinde yine HAK-İŞ, o darbe zihniyetinin en büyük hasmı oldu. O zaman da baskılar gördük. Bazıları 12 Eylül'de askerler ve cuntacılarla iş birliği yaptı ve ödüllendirildi. HAK-İŞ ise cezalandırılmak istendi." diye konuştu.

İlk kez bir darbe girişiminin nasıl alaşağı edildiğine tanıklık ettiklerini dile getiren Arslan, 1960 darbesinde idamlar, 1980 darbesinde yaşanan acılar, 28 Şubat sürecinin getirdiği büyük intikam ve tasfiyeler, 27 Nisan'ın topluma yaşattığı travmalara rağmen bir ihanet olayının nasıl ters yüz edildiğini gördüklerini ifade etti.

Darbe girişimi başarılı olsa ölüm mangasının karşısında belki de hayatlarını kaybedeceklerini anlatan Arslan, "Onların idam ve ölüm listelerinde binlerce insanın olduğunu biliyoruz. Onun için Rabbimize hamdediyoruz." dedi.

Arslan, FETÖ'nün tüm unsurlarının yakalanarak cezalandırılmasının çok önemli olduğuna dikkati çekti. Bunun yapılmaması ve ihanet şebekesinden millet önünde hesap sorulmaması halinde tehlikenin büyüyeceğine işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Milletin vicdanında bunlar mutlaka gereken cezayı almalı. Biz HAK-İŞ olarak bu konunun takipçisi olacağız. Cenabı Hak, bu oyunları oynamak isteyen iş birlikçilerine fırsat vermesin. Biz HAK-İŞ olarak bütün dünyada bu mücadeleyi anlatmaya devam edeceğiz. 10 Ağustos'ta konfederasyonumuz, Sudan'ın başkenti Hartum'da oradaki sendikalarla birlikte ortak bir mitinge imza atacak. Artık Türkiye'de 7 Ağustos'tan sonra nöbeti dünyaya taşıyacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde dünyanın değişik bölgelerinde Türkiye'de olup bitenleri doğru şekilde anlatmak için harekete geçeceğiz."

Sanatçılardan destek

Sinan Yılmaz'ın konser verdiği etkinliğin sunuculuğunu, radyo programcıları Gezegen Mehmet ve Afrikalı Ali yaptı.

Sanatçılar Davut Güloğlu, Mustafa Topaloğlu, Doğuş, Ahmet Selçuk İlhan ile tiyatro oyuncularının da yer aldığı nöbette, Berdan Mardini kendisinin yazdığı "Demokrasi ve Recep Tayyip Erdoğan" şarkısını seslendirdi.

Demokrasi nöbetine, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Arslan 28 Şubat Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title