Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterirken, "Temel hedefleri bu ülkenin geleceğiyle oynamaktı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterirken, "Temel hedefleri bu ülkenin geleceğiyle oynamaktı. Hedef, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı yemekti. Kolay mı yemek? Yedirir miyiz size? Yedirmeyiz elbette." dedi.

Sağlık-Sen Sivas Şubesi tarafından kentte düzenlenen demokrasi yürüyüşüne katılan Memiş, beraberindekilerle sloganlar atarak, 50. Yıl Kavşağı'ndan kent meydanına yürüdü.

Meydanda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Memiş, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin ülkenin geleceğine yönelik olduğunu söyledi.

Geleceğine sahip çıkan vatandaşın 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tuttuğunu belirten Memiş, şöyle konuştu:

"Türk milleti, 15 Temmuz'da ülkesinin, geleceğinin, milletinin kaderini değiştirdi. 15 Temmuz gecesi milletine ihanet eden ihanet çeteleri, bu milletin geleceğiyle oynamak istedi. Allah'a hamdolsun, milletimiz bir ses bekliyordu. Milletimizin ve mazlum milletlerin o gece duymak istediği sesi bütün vatan haykırdı. O ses, 'dünya 5'ten büyüktür' diyerek emperyalizmin ezberini bozan sesti. O ses, Cumhurbaşkanı, milletin adamı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi."

Darbe girişimi gecesi Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak üyelerini meydanlara çağırdıklarını anlatan Memiş, "Darbe girişimine milletimiz şerefli bir direnişle karşılık verdi. Temel hedefleri bu ülkenin geleceğiyle oynamaktı. Hedef, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı yemekti. Kolay mı yemek? Yedirir miyiz size? yedirmeyiz elbette. Bu millet tanka selam durmayı bırakın, tanklara kafa atarak, üzerine çıkarak, tankların önüne yatarak, o tankların bu milletin üzerinden geçmesine müsaade etmedi."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Metin Memiş Sivas Politika Güncel Haberler

title