Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ergani ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar araç konvoyu oluşturarak şehir turu attı.

Ergani ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar araç konvoyu oluşturarak şehir turu attı.

İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen programda, Merkez Cami'de şehitler için mevlit ve Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Eski Sebze Hali Parkı'nda kurban kesiminin ardından vatandaşlara yemek verildi.

Programa katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, FETÖ'nün 40 yıllık geçmişi olduğunu söyledi. 40 yıl önce kendi okullarında terörü besleyerek askeriyenin, hukukun ve emniyetin içerisine girdiğini belirten Bal, "En son 15 Temmuz'da canice çocuk ve yaşlı demeden herkesin üzerine ateş açtı. Bir darbe girişiminde bulundular. Fakat halk öyle bir halk ki elinde sopa olmadan o inançla tankı durdurdu. Aslında bunun benzeri yoktur dünyada." dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de 15 Temmuz gecesi Türkiye tarihinde, bu topraklarda görülmemiş bir darbe girişimi olduğunu kaydederek, "Hatta buna darbe değil, işgal girişimi desek daha yeridir. Çünkü beyinleri satılık, robotlaşmış, militanlaşmış, asker üniforması giymiş teröristlerce Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünlüğüne saldırıda bulunuldu." şeklinde konuştu.

Araçlarına Türk bayrakları asan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Yaşasın demokrasi" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atarak şehir turu attı. Konvoya yol kenarındaki vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi.

Programa, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, İlçe Emniyet Müdürü Kerim Karabağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, Hür Dava Partisi Ergani İlçe Başkanı Emin Buran, İlçe Müftüsü Abdurrakip Arslan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır AK Parti Ergani Politika Güncel Haberler

title