Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Mardin, Siirt, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta vatandaşların FETÖ darbe girişimine karşı başlattığı milli irade ve demokrasi nöbeti sürüyor.

Mardin, Siirt, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta vatandaşların FETÖ darbe girişimine karşı başlattığı milli irade ve demokrasi nöbeti sürüyor.

Mardin'de AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetinin 20'inci gününde coşkulu bekleyişini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

2 metre 51 santimetre boyuyla yeryüzünde yaşayan en uzun adam unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Kösen, demokrasi nöbetine katıldı.

Vatandaşları selamlayan Kösen, şöyle konuştu:

"Ben İstanbul'dan yeni geldim. Ayağımın tozuyla demokrasi nöbetine katılmaya geldim. Bu nöbetler ülkemiz için, demokrasi, beraberlik ve kardeşlik için ben de buraya geldim. Dünyada gitmediğim yer kalmadı. Dünyanın en güzel ülkelerinden biri Türkiye'dir. Onun için ülke, devlettir, anadır, babadır, aşktır. Onun için ülkemize sahip çıkıyoruz."

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da yaptığı konuşmada, Mardin halkının darbe girişimi karşısında üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Demokrasi nöbeti için alanı dolduranlara yemek ikram edildi.

Siirt

Siirt'in Eruh ilçesinde, 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkmak için darbecilere karşı direnen ve şehit olanlar için mevlit programı düzenledi.

Kaymakamlıkça Hükümet Konağı önünde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mevlit okundu, salavat ve tekbirler getirildi, dualar edildi.

Kaymakam Murtaza Dayanç, burada yaptığı konuşmada, mevlit programına katılan vatandaşlara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Eruh Cumhuriyet meydanında bugün olduğu gibi ülkemizin her yerinde bir ve beraber olduğumuz müddetçe ne FETÖ ne PKK ne de diğerleri asla emellerine ulaşmayacaklardır. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize millet olarak çok şey borçluyuz. Allah devletimizi ve milletimizi korusun."

Bingöl

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların milli irade ve demokrasi nöbeti Bingöl'de de sürüyor.

Genç Caddesi'nde toplanan vatandaşların demokrasi nöbeti, Bingöl'deki terör saldırısında 7 polis memurun şehit olmasından dolayı buruk geçiyor. Şehitler için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu meydanda, Bingöl Et Kombinası Müdürlüğünce nöbet tutan vatandaşlara kumanya dağıtıldı.

Et Kombinası Müdürü Burhan Coşkun, yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara destek vermek ve katkı sunmak amacıyla ekmek arası kavurma ve ayrandan oluşan 500 kumanya dağıttıklarını belirtti.

Bingöl'deki demokrasi nöbetine, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Meydanları dolduran vatandaşların nöbeti, sabah namazına kadar sürecek.

Diyarbakır

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Alanda şehitler için mevlit okundu ve dua edildi.

Tekbir getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Eski Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyada emsali görülmemiş bir girişim olduğunu aktararak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çünkü bunların beyinleri yıkanmıştı. Bunlar birer haşhaşilerden farklı değildi. Kendi komutanlarına, kendilerini besleyen büyüten insanları dahi esir alacak kadar acımasız hale getirilmişti. İlk defa millet askeriyle, polisiyle, basınıyla birleşmek suretiyle bu darbeye en şiddetli şekilde karşı çıkmıştır. Halk canını, malını hiçe saydı arabalarını tankların önüne attı."

Şırnak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı ve Şırnak İl Kadın Kolları Başkanlığınca Kaymakamlık önünde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, mevlit okundu, dua edildi.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından vatandaşların birlik ve beraberlik içinde dik durduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Sizler her şeyden önce hem bu millete, bu memlekete, bu memleketi yönetenlere ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak bu tepkiyi göstererek bize de büyük bir iftihar ve gurur yaşattınız. Bu gururdan eksik kalsaydık üzülürdüm. İhanet çetesinin dışında memleketimizin sadık evlatları, devletin birliğini beraberliğini savunan, memleketine hizmeti kendine şiar edinmiş emniyet güçlerimiz, askerimiz, Jandarmamız bunda pay sahibidir ancak en büyük pay sahibi şüphesiz milletimizdir."

Vatandaşlar, programın ardından dağıtılan AA'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" kitabına yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Şırnak Bingöl Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title