Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. Sakarya Barosuna bağlı avukatlar, meydanda kurulan platforma çıkarak vatandaşları selamladı, demokrasi nöbetine destek verdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların kendileri için 20 gündür meydanlarda olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu örgüt 40 yıldır prova yapmış. Onların hesap edemediği bir şey vardı. İmanı olan halk, provasız, programsız, örgütsüz bir şekilde o gece tankların, uçakların önüne topun ateşin önüne kendilerini siper etti çünkü onlar sadece ve sadece Allah'a inanıyorlardı. İmanlarıyla sokağa çıktılar."

15 Temmuz gecesinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Atalay, bugünlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı. Hoşgörünün ve toleransın sınırı olduğunu dile getiren Atalay, "17-25 aralıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanı'mız 2012'den 2016'ya kadar bu örgütle mücadelede maalesef çok yalnız kaldı. Çalışma arkadaşları, dava arkadaşları bile çok tereddütte kaldılar. Biz bugün belki de toleranslı olmamızın bedelini ödedik. Bundan sonra uyanık olmak zorundayız." diye konuştu.

Atalayın konuşmasının ardından kentte görev yapan gazeteciler platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Remzi Adıyaman, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da darbe girişiminde hainlere "Hayır" diyerek milletin gösterdiği takdire şayan dik ve cesur duruşun dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Hain darbe girişimini anbean yaşanan olayları sesli, görsel ve yazılı basında duyuran medya mensuplarını kutlayan Adıyaman, "Bugün demokrasi nöbetimizin 20. günü. Sakarya her zaman nöbette olacak" dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Müjdat Çetin, 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi hainlik içinde ele geçirmeye çalışanlara karşı kendilerini siper eden kahramanlarla gurur duyduğunu ifade etti.

Basın mensupları olarak bu milletin arasında bulunmaktan büyük gurur duyduklarını aktaran Çetin, "Birliğimizi koruduğumuz sürece hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Basın mensupları olarak 'Basın milletin müşterek sesidir' anlayışıyla her zaman milletin yanında yer almaya, milletimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe de 1960'ta darbelerle tanıştığını belirterek son 50 yılda karşılaştığı darbelerin aksine 15 Temmuz'da direnen milletin karşısında saygıyla eğildiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanımızın millet olarak yanındayız"

Demokrasi nöbetine katılanlardan Ali Abdullah, vatanı bölemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak Yenikapı'daki mitinge katılacaklarını dile getirdi. Abdullah, şöyle konuştu:

"Orası 79 milyonu alamaz ama aldığı kadar Allah'ın izniyle dolduracağız ve dimdik ayakta duracağız. Bunu ne iç güçler ne de dış güçler kimse engelleyemez. Bu vatana her zaman canımız feda olsun. Yeter ki milletimiz birlik olsun beraber olsun, bizi değil bunlar dünya yıkamaz. Cumhurbaşkanı'mızı Allah başımızdan eksik etmesin. Türk milletinin dünyada benzeri yoktur. Biz vatan için gerekirse ölürüz ama bu vatanı kimseye vermeyiz. Bunu dünya böyle bilsin. Cumhurbaşkanı'mızın millet olarak yanındayız. Ben canımı vermeye razıyım. Allah milletimize devletimize zeval vermesin. Allah inşallah bugünleri yaşatmasın. Elimizden geldiğince dua ediyoruz, canımızı da veririz yeter ki milletimiz ferah içinde yaşasın."

Almanyadan gelen gurbetçi Tacettin Şensoy da vatan hainlerinin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Hainlerin sınır dışı edilerek vatanlarının kıymetini anlayabileceğini dile getiren Şensoy, şunları kaydetti:

"O gece vatanımız elden gitti zannettik. Vatansız kalmak gurbette hele çok zor bir olay. Yenikapı'ya gideceğiz. İnşallah, orada bulunacağız. Bu heyecanı hep birlikte yaşamaya çalışacağız. Yaşasın büyük Türkiye. Parti değil hep birlikte bir olduğumuzda diri oluruz, güçlü oluruz, birlik olduğumuz sürece her şeyin üstesinden gelebiliriz ama ayrıldığımız zaman biteriz. Vatansız olmak çok kötü bir olay."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Atalay Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title