Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Iğdır'da ellerinde meşale ve bayraklarla yürüyüş yapan yaklaşık 3 bin kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Iğdır'da ellerinde meşale ve bayraklarla yürüyüş yapan yaklaşık 3 bin kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve Vali Yolu Caddesi'nden başlayan yürüyüş, "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu Atatürk Caddesi'ndeki Iğdır Valiliği önünde sona erdi.

Vali Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup, yürüyüş sırasında "Vatan sana canım feda", "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Alpman, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişiminin püskürtülmesinde milletin büyük etkisi olduğunu vurgulayan Alpman, "Halkımız yurdun her beldesinde bu haklı tepkisini göstermiştir. Bunu Türkiye'nin her yerinde gördük. Darbe girişimine karşı bu duruşunuzu selamlıyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da darbe girişiminin püskürtülmesinin kutlu bir zafer olduğunu söyledi.

Sokaklara dökülerek tepki gösteren vatandaşların yeniden bir tarih yazdığını dile getiren Cırıt, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Malazgirt'te ve Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazan dedelerin torunları, bugün alanlarda demokrasisine sahip çıkarak cihana bir kez daha örnek olmuştur. Bizim milletimiz, ecdadımıza layık olmak için mücadele etti. Tankın gücü halkın gücünü yenemedi. Bu millet, gücünü haktan almıştır. Bugün çocuklarımız okullarına rahat gidebilecekse, sokaklarda özgürce dolaşabiliyorsak, maaşımızdan bir kısmı 'himmet' adı altında başkalarının zimmetine geçmiyorsa, Meclis'in kapıları açıksa, ibadetimizi rahat bir şekilde yapabiliyorsak, kurşunlara göğüs geren, tankların altında yatan bu aziz milletin şehitlerinin ve gazilerin sayesindedir."

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Caddesi Turgay Alpman Dikmen Iğdır Güncel Haberler

title