Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Erzurum, Kars ve Erzincan'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti sürdürülüyor.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda ellerinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ aleyhine slogan attı. Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar sema gösterisi izledi.

Yazar Abdurrahman Dilipak, yaptığı konuşmada, halkın darbe girişimine el koyduğunu ve hazırlanan planın böylelikle bozulduğunu söyledi. Bu darbe girişiminde bir milletin ordu, polis ve kendi geleceğini kurtardığını belirten Dilipak, şöyle devam etti:

"Bir lider vardı, bütün riski göze alıp tek başına indi meydanlara. O lideri karşılayan bir halk, bir ümmet vardı. Olmaz denilen, kimsenin hesaba katmadığı bir işi başardınız. 'Onlar evlerinden çıkamaz, korkar' diyorlardı. Korkmadınız, bir zafer kazandınız. Karşınızda sadece FETÖ çetesinin adamları yoktu. Sis dağılınca şimdi daha iyi görüyoruz. Allah'ı hesaba katmadılar. Bizim gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, kadri mutlak, kadere, rızka ve ecele hükmeden bir Allah'ımız var. Onu hesaba katmadılar. Sonunda kazdıkları çukura düştüler."

Program, ilahi okunması ve dua edilmesiyle sürdü.

Miting davetine destek

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Erhan Gönül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etmesini çok önemli bulduklarını belirterek "Siyasi partilerin bu mitinge katılmalarını önemli buluyor ve destekliyoruz. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olduğunu düşünüyoruz. İmkanımız olsaydı orada olur ve mitingde yerimizi alırdık" diye konuştu.

Kars

Kars'ta Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi meydanında FETÖ'ye tepkilerini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini mitinge davet etmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve aynısını da Kars'ta gerçekleştireceklerini aktardı.

Çalkın, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı'mızın izlediği yolu izliyoruz, bütün siyasi parti liderlerini 7 Ağustos'ta Kars'ta yapacağımız mitinge bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetle yönetilen bir rejime sahiptir. Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetme biçimidir onun için siyasi partiler Meclis'te bunun için vardır. Darbe olsaydı hiçbir siyasi parti olmayacaktı, bu sadece AK Parti meselesi değil, tüm partilerin meselesiydi. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının meselesiydi. Cumhurbaşkanı'mız kendisine yakışan yapmış ve 7 Ağustos'ta Türkiye tek yürek, tek ses olacak inşallah."

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Ali Şakir Yurdakoş, birlik ve beraberlik açısından mitingin önemli olduğuna işaret ederek "Bu mesele milli bir meseledir. Bu mitinge siyasi partilerin katılması birlik ve beraberlik için çok önemlidir. Hem de bu darbecilere karşı Türkiye'nin ve Türk halkının birlik ve beraberliğini bütünlemek için çok iyi bir cevaptır. Siyasi parti gözetmeksizin tüm partilerin orada olması lazım." dedi.

Erzincan

Erzincan'da vatandaşlar, darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini devam ettirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplananlar, FETÖ aleyhine slogan attı, tekbirler getirdi.

Dua edilmesiyle devam eden programda, 24 Erzincanspor sporcu ve yöneticileri alandaki kürsüye çıkarak ellerindeki "24 Erzincanspor Demokrasi Nöbetinde" yazılı pankartla kalabalığı selamladı.

Demokrasi mitingine katılanlardan Emrah Torunlar, Cumhurbaşkanı'nın çağrısını yerinde bulduğunu ve desteklediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu vatan hepimizin gerçekten biz bize sahip çıkmayacaksak bize kimse sahip çıkmayacaktır. Bütün partilerin buna gerçek anlamda bütün samimiyetleriyle sahip çıkması ve ilgi göstermesi lazım. Herkes bu durumda siyasi kimliğini bir tarafa bırakıp vatana gerçekten sahip çıkma adına bu mitingde yer almaları gerekiyor. Çünkü biz gücümüzü bütün dünyaya göstermeliyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erzincan Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

title