Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından İstanbul'un Taksim, Kısıklı ve Saraçhane'nin de aralarında bulunduğu farklı meydanlarında vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından İstanbul'un Taksim, Kısıklı ve Saraçhane'nin de aralarında bulunduğu farklı meydanlarında vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece İstanbul'un farklı meydanlarında toplanan binlerce vatandaş, ellerinde çeşitli döviz, şehitlerin posterleri ve Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Taksim Meydanı'nda, "demokrasi nöbeti" için binlerce vatandaş toplandı. Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde Ortak Akıl Platformu üyesi sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla canlı yayınla "Türkiyem" türküsü Taksim ve Diyarbakır'dan Türkçe, Mardin'den Arapça, Rize'den Lazca, Batman'da Kürtçe dillerinde seslendirildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanı'ndan kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin tüm Türkiye'ye taksim edildiğini anlattı.

Ortak Akıl Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları başkanlarına teşekkürlerini sunan Demircan, "15 Temmuz'dan bu yana bu meydanlarda Alevisi, Sünnisi, Laz'ı Çekrez'i, Türk'ü, Kürt'ü, biz farklılıklarımızla, tek milletiz demiştik. Bu güzel akşam da 'Türkiyem' şarkısını hep birlikte söyledik." diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak da Milli İrade Platformu olarak yaptıkları bu organizasyonu, Türkiye'nin bundan sonraki birlikteliğine katkı olması için düzenlediklerini belirterek, destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Etkinliğe, aralarında Anadolu Aslanları Konfederasyonu (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'ın da bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı da "demokrasi nöbetine" katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar da, Taksim Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada bekleyişe devam edenlere hitap eden Bayraktar, nöbete katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını vatandaşlara ileten Bayraktar, "Tanklarla, uçaklarla, toplarla geldiler, bundan yüzyıl önce şairin dediği gibi 'imanın serhadinde' battılar. Boğaz Köprüsü'nde, Taksim'de, İstanbul'da ve Ankara'da battılar." dedi.

Çanakkale'de de destanın yazıldığını anlatan Bayraktar, vatandaşlardan "demokrasi nöbeti"ni sürdürmelerini isteyerek şunları ifade etti:

"Kendilerini yenilmez sanıyorlardı. Geldiler, manasını yitirmiş, ruhunu kaybetmiş, maddeye bağımlı hale gelmiş o güruh imanın karşısında battı. Bizler de tekrar gelecek olurlarsa, bağımsızlığımıza pranga vurmaya gelecek olurlarsa diye hep beraber bekliyoruz. Bizden toplanan vergilerle alınan ve ülkemizi korusun diye alınan uçaklarımızı, tanklarımızı bu dışarıya bağımlı, haçlı seferlerine benzeyen güruh bize karşı kullanmaya kalktı. Onların bir hesabı vardı, Allah'ın başka bir hesabı vardı. Bizlere düşen en büyük vazife, bu uğurda canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi yad etmek."

Öte yandan Beyoğlu Belediyesi'nce dün başlatılan "Demokrasi Kürsüsü"nün bugünkü konukları ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Ömer Çaha, gazeteci Selçuk Tepeli oldu.

Taksim Meydanı'ndaki vatandaşların bekleyişi devam ediyor.

Üsküdar

Üsküdar Kısıklı'da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, alandaki bekleyişleri esnasında zaman zaman çeşitli sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan alanda, vatandaşlar platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde "burada" karşılığını verdi.

Ömer Karaoğlu'nun da bir ara sahne aldığı alanda, "demokrasi nöbeti" mehter takımının performansıyla devam ediyor.

Fatih

Darbe girişimine karşı başlatılan "demokrasi nöbetleri"nde Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan vatandaşların bekleyişi de devam ediyor. 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'ndeki vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbeye karşı tepkilerini dile getirirken, İBB Mehter Takımı da sahne aldı.

Belediye binası önünde şehit düşen vatandaşlar için hazırlanan anı defterine ise çok sayıda vatandaşın yanı sıra yabancı ülkelerin temsilcilerinin de taziye mesajlarını yazdıkları görüldü.

Kentin farklı ilçelerindeki meydanlarda da "demokrasi nöbeti" bekleyişi devam ederken vatandaşlara su ve çeşitli ikramlarda bulunuldu, bazı kurum ve kuruluşlarca da yemek ve içecek dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kısıklı Taksim Politika Güncel Haberler

title