Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Ordu'da demokrasi nöbeti devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Ordu'da demokrasi nöbeti devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, protestolarını sürdürdü. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada, ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişimine kalkışanların hepsinin vatan haini olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Devletimiz, bu vatan hainlerini OHAL süreciyle birlikte yargılayacak. Bu hainler, nasıl inlerinden çıkartıldıysalar, alacakları gerekli cezalarla birlikte de zindanların diplerini görecekler. Almaları gereken cezalarla ilgili de içimizden geçeni söylemek gerekirse şahsen idamın getirilmesi taraftarıyım. Devletimizin idamı getirip, bu vatan hainlerini darağacında sallandırması lazım. Halk, zaten bunu istiyor, Tayyip Bey'in görüşü de bu yönde. Cumhurbaşkanı, kendisine sorulduğunda, 'Bu karar TBMM'den geçer, önüme gelirse gözümü kırpmadan imzalarım' dedi. Adam öldürenler, ırza geçen tecavüzcüler, vatana ihanet edenler ve bu millete kurşun sıkanlar idam edilmeli."

Yılmaz, milletin meclisini bile bombalayacak derecede gözü dönmüş olanların, halkın milli iradeye sahip çıkacağını düşünemediklerinin altını çizerek, "15 Temmuz tarihinde asker kıyafeti giymiş teröristlerin içimize nasıl sızmış olduğunu hep birlikte gördük. Bu, o kadar kapsamlı düşünülmüş bir kalkışmaydı ki Türkiye Büyük Millet Meclisini bile bombalayabilecek kadar gözü dönmüş cani grubu, bizi tam kalbimizden vurmak istedi." dedi.

Asker kıyafeti giymiş teröristlerin, devlet ve milletin helikopterini, uçağını aldığını ve kendi halkını bombaladığını belirten Yılmaz, "Esnafımız ve halkımız, bunlara alnı secdeye gidiyor diye yeri geldi zekat ve fitre verdi, yeri geldi fındıklarını verdi. Ancak Cumhurbaşkanımız bunların ne olduğunu hep anlatmaya çalıştı ve sık sık bizleri uyardı. Bu olayla birlikte şerden hayır nasıl çıkar hep birlikte gördük. Bunlar, tankın altına yatan kardeşlerimizi ve 70 yaşındaki ninenin eline odun alıp da 'Ben darbeye karşı duracağım' haykırışlarını hesap edemedi. Bunlar Boğaz Köprüsü'nde binlerce vatandaşın tankın karşısında durmasını hesap edemedi." diye konuştu.

Yılmaz, "15 Temmuz akşamı sayın Cumhurbaşkanımız telefonla televizyon yayınlarına bağlanarak, 'Ben ayaktayım ve sonuna kadar bu hainlerle mücadele edeceğim. Demokrasimize sahip çıkmak için halkımı sokaklara inmeye davet ediyorum' demeseydi 50 ile 100 bin arasında insanı sadece Ankara ve İstanbul'da katledeceklerdi. Ülkede büyük bir katliam yapacaklardı." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü İstanbul Yenikapı'da yapacağı büyük mitingi hatırlatan Yılmaz, "Demokrasi nöbetlerimiz, sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve tüm siyasi partilerin katılımının sağlanmasıyla İstanbul Yenikapı'da 7 Ağustos'ta yapılacak büyük organizasyon ile tamamlanacak. İnşallah o güne kadar meydanları bırakmayacağız. Sabahlara kadar buradayız." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar süreçten memnun

Ordulu vatandaşlar, yaşanan süreçte liderlerin ülke adına bir araya gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlardan Muzaffer Şensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her şerden bir hayır çıkar" sözünün 15 Temmuz gecesi gerçekleştiğini söyleyerek "Özlediğimiz tabloyu görmeye başladık. Liderlerin bu ülke için tek yumruk olması biz vatandaşları da çok sevindirdi. İnşallah bu süreç böyle devam eder." görüşünü paylaştı.

Murat Gürsoy da meselenin vatan, millet ve bayrak meselesi olduğuna dikkati çekerek, "Başka bir ülke yok. O yüzden siyasilerimizi de birlik ve beraberlik içerisinde görmek Türk milletini çok daha mutlu etmiştir. İnşallah bu süreçten daha başarılı ve daha güçlü bir şekilde çıkacağız. İnşallah Türkiye bu günleri atlatıp daha iyi günlere doğru emin adımlarla ilerleyecek. Vatandaş olarak bundan şüphemiz yok." dedi.

Alanda vatandaşların bekleyişi sürerken, yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yılmaz İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title