Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kemer Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit programı düzenledi.

Kemer Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit programı düzenledi.

Kemer Otogarı'nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İlahilerin de söylendiği mevlitte katılmcılara kavurma ve pilav dağıtıldı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, programda yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanları anmak için vatandaşları mevlite davet ettiklerini söyledi.

Vatana nasıl sahip çıkılacağını 15 Temmuz gecesi vatandaşların gösterdiğini ifade eden Gül, "Bayrağı ve vatanı için canını veren bir Türk halkı var. Ülkeyi kötü günlere sokmamak için tankların önüne yatan insanlara teşekkür ediyoruz. Darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk halkı bir olduğu sürece kimse Türk bayrağını indiremeyecek ve cumhuriyeti yıkamayacak." dedi.

Mevlit programını aslında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlemek istediklerini belirten Gül, "Türkiye'nin her yerinde bütün siyasi partiler birleşerek demokrasi nöbeti tutuyor. Ama Kemer'deki siyasi partiler arasındaki sürtüşme bitmiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve siyasi parti genel başkanları birleşip kutlama yapıyor ama Kemer'de bu olmuyor. Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istediğimizde bazıları 'Biz burada oturmak istiyoruz' dediler. Biz de programımızı burada yapma kararı aldık." diye konuştu.

Programa, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Gül Politika Güncel Haberler

title