Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan ve Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan grup, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Her yaştan çok sayıda vatandaş "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Meydanın bazı noktalarına, "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Milletin Adamları" yazılı pankartlar asıldı.

Farklı mahallelerden 7 cami imamı, darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Darbe girişiminin olduğu gün Ankara'da bulunanlardan Erdal Altun, o an hayatı boyunca görmediği şeylere tanıklık ettiğini belirterek, "Orada cennet ve cehennemi gördüm. Şehadet şerbeti içen kardeşlerimi gördüm. Kahramanca direnen o insanları cennete yolcu ettiğimi gördüm. Cehennemi de gördüm. Çünkü hainler acımasızca herkese ateş ediyorlardı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden inandığını vurgulayan Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için canı pahasına çalıştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Ağustos'ta düzenlenecek mitinge siyasi partilerin genel başkanlarını da davet etmesi konusu hakkında da konuşan Altun, "Cumhurbaşkanımızın çağrısını yerinde, doğru ve çok olumlu buluyorum. Vatan ve bayrak söz konusu olduğunda, hepimizin bir olması lazım. Gün, birlik zamanıdır. Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakmamız lazım çünkü düşmanın nereden geldiğini bilemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adnan Menderes Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title