Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "(FETÖ) Bu hainlerin yaptığını Fransızlar yapmadı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "(FETÖ) Bu hainlerin yaptığını Fransızlar yapmadı. Fransız Gaziantep'i bombaladı. 6 bin 317 şehit verdik. Ama bu alçaklar şerefli Türk Ordusu'nun üniformasıyla insanları öldürdüler." dedi.

Araban'da katıldığı demokrasi nöbetinde 15 Temmuz gecesi çok hikaye yazıldığını anımsatan Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız bizi külliyeye davet ettiğinde şehitlerimizin ailesi oradaydı. Şehitlerimizin büyük kısmı gencecik fidanlardı. Külliyeye girdim ve etrafıma baktım en az yüz tane tekerlekli sandalye var, kiminin ayağı kopmuş, kiminin ayağı sargılı, kiminin vücudunun bir kısmı yaralı, kiminin kolu kopmuş o halde kalkmış oraya gelmişler. Sordum, bu halde niye geldiniz? 'Başkomutanımız çağırır da gelmez miyiz' dediler. ve oradaki bir anne elinde bir resim, tek yavrumu da şehit verdim. Keşke 10 oğlum olsaydı da 10'unu da şehit verseydim. Dünyanın hiçbir yerinde bu millet kadar asil, bu millet kadar başını vatanına feda eden başka bir millet duymadım." diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın darbeden önce bizzat kendisine FETÖ ile DHKP-C'nin aynı olduğunu söylediğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Başkomutanımız geçen ay bana bunların hepsi aynı bunların tek hedefi var Türkiye Cumhuriyeti devletini bölüp parçalamaktır. Bunlara karşı merhamet eden maraza uğrar. Merhamet etmeyene de merhamet edilmez. 25 yaşında bir genci tanksavarla vurmuşlar. Daha o yetmiyor gibi yukarıdan skorsky helikopter ile vurmuşlar. Bu hainlerin yaptığını Fransızlar yapmadı. Fransız Gaziantep'i bombaladı. 6 bin 317 şehit verdik. Ama bu alçaklar şerefli Türk Ordusu'nun üniformasıyla insanları öldürdüler."

Erdoğan, 7 Ağustos'a kadar meydanları boş bırakmayacaklarını belirterek tek vücut olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de 15 Temmuz gecesi Alevi, Sünni Arap, Laz Kürt, Türk herkesin tek yürek olduğunu ifade ederek milletle gurur duyduğunu kaydetti.

Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep AK Parti Araban Politika Güncel Haberler

title