Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bizim için 15 Temmuz asla 18 Mart'tan, 19 Mayıs'tan, 23 Nisan'dan, 29 Ekim'den farklı değildir.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bizim için 15 Temmuz asla 18 Mart'tan, 19 Mayıs'tan, 23 Nisan'dan, 29 Ekim'den farklı değildir. Saydığım tüm bu tarihler bu ülkenin egemenliği adına yapılan kavgaydı." dedi.

Turan, İskele Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslendi.

Bir dertlerinin bulunduğunu, onun da aziz bayrağa zarar gelmemesi olduğunu dile getiren Turan, "Devletimize zeval gelmesin, milletimizin sırtı yere gelmesin diye buralardayız. Bundan 17 gün önce bir grup terörist, askerimizin elbisesini kullanan terörist, başka ülkelerden aldığı talimatla FETÖ'nün, Pensilvanya'nın talimatıyla bu ülkeye bir ayar vermeye kalktı. Bu ülkenin farklı ülkelere boyun eğeceğini zanneden bu malum örgüt sokağa çıkıp, tankla, topla üzerimize yürüdüler. Ancak hepinizin bildiği gibi Başkomutanımız 'sokağa çıkın' dedi, bir an düşünmeden bu meydanlara beraber geldik." diye konuştu. Turan, Allah'tan başka kimseden korkularının olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Aynı saatlerde sayın Devlet Bahçeli Başbakanımızı aradı 'ben devletin yanındayım' dedi. Aynı şekilde diğer siyasi partilerimiz 'bizler de buradayız' dediler. Bütün oyunları bozdu. 100 yıllık şu güzel ülkemizde, Çanakkale'mizde kime karşı savaşmışsak adeta yek vücut olduk, omuz omuza olduk, aynı savaşı tekrar verdik. Bir gecede bu ülkenin tarihi değişti. Bizim için 15 Temmuz asla 18 Mart'tan, 19 Mayıs'tan, 23 Nisan'dan, 29 Ekim'den farklı değildir. Saydığım tüm bu tarihler bu ülkenin egemenliği adına yapılan kavgaydı. Şu karşıdaki (Gelibolu Yarımadası) şehitlerimiz Mustafa Kemal, Yahya Çavuş ve diğer şehitlerimizle beraber ayağa kalktılar, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediler. Bugün o malum örgüt çıktı, milletin egemenliğine, sandığına, demokrasisine adeta saldırdı." Siyasi partiler olarak seçimlerde kavga edebileceklerini, yan ve düz bakabileceklerini, yarıştıklarını anlatan Turan, "Ancak demokratik konular içerisinde bunu yaparız. Biz siyasi partiler çekişiriz, ancak bunu milli egemenliğe halel gelmeden yaparız. Başka ülkelerin bu ülkede hesap yapmasına hiçbir parti izin vermez, vermediler hamdolsun. Tankları, topları, uluslararası güçleri var ancak hesap edemedikleri bir şey vardı. Bu milletin iman dolu göğüsü var. O akşam (15 Temmuz) köylü kentli, zengin fakir, muhtar vali, vekil bakan kim varsa aynı şekilde vatan sevgisiyle sokağa çıktılar." ifadelerini kullandı. Turan, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın "eve dönün" demedikçe asla eve dönmeyeceklerine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim için bu meydanlar bir turnusol kağıdı oldu. İçim kan ağlıyor. Bazı illerle görüşüyorum. CHP'li, MHP'li, AK Parti'li belediye başkanları hepsi meydanlara geliyor. MHP burada. İstiyorum bu şehrin belediye başkanının da buraya gelmesi lazım. Bu bir parti meselesi değil. Tatlı su demokratlığı ucuz iştir. Zaten normal zamanda, risk ve tehdit yokken herkes demokrat. Gel bakalım zor zamanda demokrat ol. Er meydanında demokrat ol. Askerin tankı çıkmış meydana, hangi ülkenin talimatı olduğu belli. FETÖ çıkmış buralara, kimin nereye gideceği belli değil. Gelin bakalım. Bu şehrin 4 vekili var. Neredesiniz? Zor zamanda burada olacaksınız. Kolay zamanda değil."

"Hani Avrupa Birliği en medeni ülkelerdi?

Bülent Turan, Almanya'da bir miting olduğunu, oradaki vatandaşların, Türklerin ayağa kalkıp, hep birlikte "Türkiye'nin egemenliğine sahip çıkıyoruz" dediklerini aktardı. Çok da güzel bir iş yapıldığını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Ancak anlaşılır bir iş değil. Ne yaptı Almanya'nın Anayasa Mahkemesi? Cumhurbaşkanımızın oraya bağlanmasını karar vererek engelledi. Biz güldük, rezillik. Kabile devleti olsa bunu yapmaz ama ne kadar sahte ve iki yüzlü olduklarını gördük. Hani sizin egemenlikle ilgili endişeniz yoktu? Hani Avrupa Birliği en medeni ülkelerdi? Hani siz insan haklarına saygılıydınız? Hukukun üstünlüğü baştacıydı. Onlar da bizimkiler gibi, zor zamanda değil, rahat zamanda demokratlar ama bir daha söylüyorum, yedi düvele karşı şu karşıdaki topraklarda hep beraber bedel ödediysek ne olursa olsun bayrağımızı düşürmemişsek bugün Almanya'sı da ABD'si de Fransa'sı da kim ne derse desin, bu milletin geleceğini ancak bu millet tayin edecek." Turan, her krizin içinde fırsatlar barındırdığını, bu krizden de ülke adına fırsatlar çıkaracaklarını, hep beraber geleceği inşa edeceklerini dile getirdi.

Olağanüstü hal kararına da değinen Turan, "Bu halkımızla ilgili değil, FETÖ ile ilgili. Olağanüstü halin gerekçesi sadece örgüttür." ifadesini kullandı.

"Bu iş memleket meselesi"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaşananların parti meselesi olmadığını, CHP'nin de MHP'nin de kendilerinin de ortak, memleket meselesi olduğunu söyledi.

Turan, darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanabileceklerle ilgili şunları aktardı:

"Eğer o gün başarılı olsalardı, bu meydandan söylüyorum, malum örgüt PKK Güneydoğu'da şimdiden örgütün özerkliğini ilan etmişti oralarda. Yapacaklardı bunu ama ne oldu? Halk 'dur' dedi, oyunlarını bozdu. DAEŞ denen bela örgüt, Suriye'den girecekti. İstanbul, Ankara başta olmak üzere farklı yerleri işgal ederek, farklı yerlerde eylem yaparak ABD'nin, Avrupa'nın NATO'nun oraları bombalamasının gerekçesi olacaktı. Türkiye'yi karıştıracaklardı. Onların tankı, topu var neyi varsa ayağımızın kiri, bizim iman dolu göğsümüz var." Konuşmasında, önceki gün Gökçeada'da yaşayan Rum vatandaşlarının aldıkları bir kararı anımsatan Turan, "Gökçeada'mızdaki Rum kardeşlerimiz bir karar aldılar. Yıllardan beri panayır, geleneksel etkinlik yapıyorlar. Telefonla konuştuk. Dediler ki 'sayın vekilim, 250 şehidin olduğu ülkemizde bu sene eğlence yapmıyoruz.' O Rum kardeşlerimiz eğlenceyi iptal ettiler. Bu ülkeyi, bayrağını seven herkes başımızın tacı." diye konuştu.

"Be alçak adam FETÖ'den ne farkın var senin?"

Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerine açtığı davalardan feragat ettiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bir adımdır bu. 'Türkiye olağanüstü süreçten geçiyor, kavganın zamanı değil' dedi hepsini davet etti, biri hariç. Onun da neden hariç olduğunu bugün bir kez daha anladık. Bugün utanmadan, sıkılmadan çıktı Avrupa'nın bir ülkesinde açıklama yaptı. Türkiye IŞİD ile beraber yol yürüyor dedi. Be alçak adam FETÖ'den ne farkın var senin? Uluslararası güçler bu ülkeye bu ithamları yaparken bu ülke bedel öderken nasıl olur da bunları söyleyebilirsin? Bu ülkenin birliği, beraberliği, bayrağı adına kim varsa baş tacı ama kim ihanet içindeyse, kim yanlış yapıyorsa yek vücut duracağız."

Kaynak: AA / Politika

Bülent Turan 23 Nisan 19 Mayıs 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title