Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepki amacıyla başlattığı "demokrasi nöbeti", kentin değişik noktalarında yoğun katılımla devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepki amacıyla başlattığı "demokrasi nöbeti", kentin değişik noktalarında yoğun katılımla devam ediyor.

Beykoz Belediye Meydanı'nda 24 radyonun canlı yayın yaptığı "demokrasi nöbeti"nde, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi. Nur Ertürk ve Tarık Mengüç gibi sanatçıların katıldığı katıldığı gecede, "Diriliş Ertuğrul" oyuncuları Celal Al ve Ayberk Pekcan da yer aldı.

Vatandaşlara seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve meclisin hedef alındığını belirterek, "Siz Beykozlular, yiğitçe davranırken biz de Ankara'da mücadele vermeye çalıştık. Bu ülkede nasıl milli mücadele yapılırmış, nasıl destan yazılırmış, milli irade nasıl olurmuş, siz Beykozlular bunu bütün millete gösterirken bizler de milli iradenin temsilcileri, milletvekilleri olarak Ankara'da mücadeleye çalıştık. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de darbe girişiminin üzerinden iki hafta geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Elbette bu zaferin mimarları var. Bu zaferin en büyük mimarı saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 'sokağa çıkıyoruz, bu hainlere bu vatanı bırakamayız' dediğinde sokağa çıkan milletimiz. Bugün burada Başkomutanın 'nöbette olalım' sözüyle günlerdir nöbet tutan bütün Beykozlulara yürekten teşekkür ediyorum. Bu nöbet çok değerlidir. 15 Temmuz'da şehitlerimize hep birlikte sesleniyoruz; 'kanlarınız yerde kalmadı ve kalmayacak'. Bu millet, bu millete merhamet etmeyene merhamet etmeyecek. O zalimler mutlaka cezalandırılacak. Millet ayaktaysa al bayrak sallanıyorsa bu millet diz çökmeyecek. Bu millet kendi askeri ve polisiyle çok daha bir ve beraberdir."

Temurci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Pazar günü demokrasi nöbetlerimizi Yenikapı'da taçlandıralım' sözünü hatırlatarak, vatandaşları pazar günü Yenikapı'da yapılacak mitingine davet etti.

Taksim

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş da FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ünal Zorer'in türkü dinletisi sunduğu gecede, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını salladı. "Sayın Cumhurbaşkanım zannetme ki yorulduk, zannetme ki sıkıldık gerekirse senin görev süren dolana kadar meydanları bırakmayız", " Dik dur eğilme, bu millet seninle" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

Vatandaşlara hitap eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu dile getirerek, "Gerçekten atalarımıza, ecdadımıza yakışır bir millet olduğumuzu 15 Temmuz'da gösterdik. Gerçekten dünya, Türk milletinin demokrasisine, vatanına, milletine, liderine nasıl sahip çıktığını naklen yayında öğrendi. Ama maalesef dost bildiğimiz, müttefik bildiğimiz ülkeler bu destanı yeterince görmediler ya da görmemezlikten geldiler. Ama bir gün mutlaka ama mutlaka görecekler. Artık birtakım ülkelerde birileri istedi diye darbe olmayacak. Darbe yapanlar, yalnız Türkiye'de değil, dünyanın dört yanında darbe yapmak isteyenler, mutlaka Türkiye'deki bu destansı mücadeleyi mutlaka göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen ise burada her partiden üyelerin olduğunu söyleyerek, "Yani burada bir Türkiye var. Sizlere baktığım zaman ay yıldızlı bayrağı görüyorum. Demokrasiyi savunanları görüyorum" diye konuştu.

Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "15 Temmuz'da bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bütün dünyaya haykırarak demokrasinin yaşamımızın vazgeçilmez parçası olduğunu ispatladık"dedi.

Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde de binlerce kişi, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, attıkları sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kur'an-ı Kerim okumasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, konser verdi.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Kaynarca vatandaşlara hitap etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Türkiye Beykoz Politika Güncel Haberler

title