Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terör örgütü FETÖ için, "İşte, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 40 yıl sonra foyaları meydana çıktı.

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terör örgütü FETÖ için, "İşte, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 40 yıl sonra foyaları meydana çıktı. Artık tiyatro bitti, perde indi, ışıklar söndü. Bu perdeyi indiren, ışıkları söndüren sizsiniz, bu tiyatroya son diyen sizsiniz." dedi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti Antalya milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili Şahin, burada yaptığı konuşmada, yıllardır demokrasinin beşiğinin İngiltere, Fransa, Amerika olarak söylendiğini ama artık demokrasinin beşiğinin Türkiye olduğunu söyledi.

"Helikopterden, uçaktan atılan mermilere, elinde bayrakla karşı duran ve Türkiye'de bir darbeyi durduran ve demokrasiye sahip çıkan bu halk, Türkiye'yi demokrasinin beşiği yapmıştır." diyen Şahin, demokrasiye sahip çıktıkları için bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Şahin, "Diyorlar ki bu tiyatrodur. Tiyatro çok saygın bir meslek, sanat dalıdır. Tüm tiyatrocu kardeşlerimizden özür diliyorum. Tiyatro demek, bu oyundur demektir. Sanki hükümet böyle bir oyun tezgahlamış anlamına gelen küçültücü ifadeler kullanıyorlar. ya hangi tiyatroda o ülkenin meclisi bombalanır Allah aşkına. Hangi tiyatroda insanlar tankların altında ezilerek şehit edilir. Ben size bir tiyatrodan bahsedeyim, 'biz Türkiye'deki seçilmiş yönetimin yanındayız' diye söyleyeceksiniz, sonrada içinizden Türkiye'deki bu darbe girişimi başarılı olmadı diye üzüleceksiniz, asıl tiyatro budur. Nükleer silah var diye dünyayı kandırıp, Irak'ı işgal edeceksiniz asıl tiyatro budur." diye konuştu.

Türkiye'de başka tiyatrolar da izlediklerini anlatan Şahin, Türkçe olimpiyatlarının da bir tiyatro olduğunu ve bunun bir tiyatro olduğunu şimdi gördüklerini aktardı.

Yurt içi ve dışındaki okulların, dershanelerin bir tiyatro olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

"Altın nesil yetiştireceğiz' diye yola çıkıp, hain nesil yetiştirmediler mi? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine, komutanından değil, Pensilvanya'dan talimat alacak askerler koyanlar, hain nesil yetiştirmediler mi? Emniyetin içerisine aynı şeyi yapmadılar mı? Yargının içine aynı şeyi yapmadılar mı? İşte, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 40 yıl sonra foyaları meydana çıktı. Artık tiyatro bitti, perde indi, ışıklar söndü. Bu perdeyi indiren, ışıkları söndüren sizsiniz, bu tiyatroya son diyen sizsiniz. Türkiye'nin geleceği inşallah daha parlak olacaktır ve bu kötülükten bir iyilik doğuyor. Olanda hayır vardır, Türkiye şimdi safralarını atıyor, kurumlarımız yeniden yapılandırılıyor. Yanlış unsurlar temizleniyor. Daha güçlü şekilde inşallah geleceğe yürüyeceğiz."

Vatandaşların gelecekle ilgili hiçbir endişe taşımamasını isteyen Şahin, ama, fakat demeden "bu bayrak bizim, bu vatan bizim" diyen herkesle birlikte olduklarını söyledi.

Siyasi görüşlerindeki farklılıklarını da bir kenara bırakarak, darbe ürünü Anayasayı da kısa sürede değiştireceklerini belirten Şahin, "Bir darbeyi durdurduk ama hala bir darbe ürünü Anayasa ile yönetiliyoruz. Biraz önce şehit anası kardeşim, 'idam geri gelsin' dedi. İdamın gelmesi için Anayasa değişikliği gerekiyor." diye konuştu.

Makedonya'da demokrasi nöbeti

Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Salih Murat da Türkiye'ye destek için Makedonya'nın dört bir köşesinde demokrasi nöbetleri tuttuklarını söyledi.

Türkiye'nin, mazlumların ve ezilenlerin yanında olduğu için nöbet tuttuklarını ifade eden Murat, "Bunun için nöbetlerde biz de varız. Türkiye'deki demokrasinin halkın iradesi olduğu 15 Temmuz'da görülmüştür. Hukukçular tarihe bunu not alarak yazacaklardır." dedi.

"Oğlumu o kara gecede kaybettim"

FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç ile babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

Anne Kılıç, yüreğinin yandığını, oğlunu o kara gecede kaybettiğini, Muhammet Oğuz'un 15 Temmuz'da şehitlik mertebesine yükseldiğini söyledi.

Oğluyla gurur ve onur duyduğunu anlatan Kılınç, "Üzüntüyü, gururu, acıyı, mutluluğu bütün duyguları bir arada yaşıyorum. Sevgili oğlum Oğuz Kılınç'ı Allah, Peygamber, vatan aşkıyla büyüttük. Acım çok büyük ama dayanmak zorundayım. Kendimi bugün ifade etmek zorundayım. Her zaman katillere karşı durmalı, vatanımızı korumaya devam etmeliyiz. Merhamet etmeyene merhamet olmaz, idam geri gelsin. Tanklarla vatandaşların üzerine yürüyen o hainler ve onlara destek verenlerin hepsi asılsın idam olsun, cezalandırılsın hepsi." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
title