Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

"Demokrasi meydanı" olarak adlandırılan Belediye meydanında bir araya gelen Bolulular, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" sloganları attı.

Vatandaşlara, Erdoğan'ın Beştepe'deki şehitleri anma programına yaptığı konuşma da dinletildi.

Boluluların "demokrasi nöbetine" Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı, Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve STK temsilcileri de eşlik etti.

Demokrasi meydanında oluşturulan sahneden Bolululara seslenen Aslan, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tarihinin en alçak darbe girişimine sahne olduğunu ifade etti.

Aslan, 15 Temmuz akşamı, Türk milletinin, namusunu, vatanını, devletini ve demokrasisini korusun diye ellerine silah verilen üzerine asker elbisesi geçirmiş üniformalı teröristlerin Türkiye'ye karşı hain bir girişimine sahne olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz akşamı bu milletin iradesine, bu ülkenin demokrasisine, bu ülkenin bayrağına, bu ülkenin geleceğine, çok hain bir girişimle karşı karşıya kaldık. Kendilerine asker adı vermiş ama giydikleri üniformanın hakkını vermeyen beyinlerini ve bedenlerini bir meczuba, bir psikopata kiralamış alçakların saldırısı ile karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz gecesi, bu millet bayrağını yere düşürmedi. 15 Temmuz gecesi bu millet demokrasisini kirlettirmedi. 15 Temmuz gecesi bu millet milli iradeyi çiğnetmedi. Bu ne büyük bir millet."

Aslan, darbe girişiminde bulunan askerlere "Zihninizi, beyninizi, bedeninizi bu kadar satacak ve bir meczuba tapacak kadar nasıl alçalabildiniz." diye seslenerek, şunları söyledi:

"Adınız koca koca general. Adınız, albay, binbaşı, yarbay, Bu millet yıllarca ter döktü, emek verdi, parasıyla size baktı. Niye? Beni korusun diye. Beni vursun diye değil. İdam bunlar için kurtuluş. Bunları, bu ülkenin her meydanına, bu meydanlara, şu direklere bağlayıp sabahtan akşama kadar yüzlerine tükürttüreceksin."

Türkiye'yi hala eski Türkiye sananların ve diz çöktürmek için her türlü kumpası kurmaya devam edenlerin, bu kumpaslarından sonuç almayınca son kozlarını oynadığını ileri süren Aslan, "Bunların arkasında kimin ya da kimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugünler de açıklamalar yapıyorlar. Hele bugün Amerika'da bir generalin açıklaması var ki, diyor ki, 'Bizim Türkiye'deki müttefiklerimiz yenildi.' Başka bir şey söylemeye gerek var mı?" ifadesini kullandı.

Aslan, Türkiye'ye insanlık dersi vermeye çalışanların OHAL getirilince birtakım insan haklarının ihlal edileceğini ve hukuka aykırı işlemlerin yapılacağını iddia ettiğini belirterek, "O yüzden endişelilermiş. O yüzden dedik ki, 'Kardeşim biz sizi tanımıyoruz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini de geçici olarak askıya aldık.' Ne zamana kadar. Bu ülkede huzur sağlanıncaya kadar. Bu alçaklar, bu şerefsizlerin son ferdi temizlenene kadar. Tanımıyoruz. Bizi üçüncü dünya ülkesi mi zannettiniz. Öyle oradan diklenince bizim boynumuzu eğeceğimizi ve size hemen biat edeceğimizi mi zannettiniz. Türkiye eski Türkiye değil. Kimse artık bu ülkeye diz çöktüremez. 15 temmuz gecesi bu millet ne pahasına olursa olsun. Bedeli ne olursa olsun. Diz çökmeyeceğini son ferdine kadar, ülkesini savunacağını bayrağını koruyacağını gösterdi." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar söylenen ilahileri dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

title