Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hatay Valisi Ercan Topaca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu tehlike inşallah geçti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu tehlike inşallah geçti. Bundan sonra da bunlar, darbeyle yapamadıklarını, aramıza fitne sokarak başarmak isteyeceklerdir. Asla aramıza fitneye, fesata izin vermeyelim. Biz, birlikte olduğumuz sürece bütün dünya bir araya gelse bize zarar veremez." dedi.

Topaca, Kırıkhan ilçesi Cumhuriyet Alanı'nda FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen "Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni'nde yaptığı konuşmada, devletin bütünlüğüne, milletin birliğine ihanetle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Bu ihanetin, devletin, milletin gayretiyle püskürtüldüğünü belirten Topaca, bundan sonra bu tür hain girişimlerle karşılaşılmaması temennisinde bulundu.

Vatana, güzelliklerine sahip olmak için milletin birlikteliğini temin etmek için gerekirse savaşmaya, mücadeleye hazır olduklarını vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:

"Bizim milletimiz vatanını, milletini, çocuklarını sever. Lütfen çocuklarınıza sahip olun. Çocuklarımızı böyle kötü niyetli kişilere emanet etmeyin. Bu ihanetin temelinde çocuklarımıza, gençlerimize sahip olamamak olduğunu düşünüyorum. FETÖ ilk önce çocuklardan başladı. Onların beyinlerini yıkayarak kendi ülkesine karşı savaş açtırmaya kalktı. Onun için hep birlikte çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızın okullarını özenle seçmeliyiz. Bu konuda dikkatli olalım. Bu tehlike inşallah geçti. Bundan sonra da bunlar, darbeyle yapamadıklarını, aramıza fitne sokarak başarmak isteyeceklerdir. Asla aramıza fitneye, fesata izin vermeyelim. Biz, birlikte olduğumuz sürece bütün dünya bir araya gelse bize zarar veremez."

Hatay'da da parti, meshez, din ayrımı yapmaksızın meydanları doldurduklarını kaydeden Topaca, bunu bütün dünyaya gösterdiklerini, göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Topaca, "Biz şehit olmayı isteyen evlatlar yetiştirdiğimiz sürece bu vatan bizim olacaktır. Kimsenin, bu vatana sahip olmaya hakkı yoktur. Bu vatan Türk milletinindir. Millete gösterdiği vatanseverlikten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanı'mızın çağrısından sonra sokaklara çıkanları bir kez daha yürekten kutluyorum." diye konuştu.

OHAL'e de değinen Topaca, bunun hainlere karşı olduğunu söyledi.

"Kuklacıların çakalı FETÖ"

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de demokrasiye karşı duruşun, milil iradeye sahip çıkmanın 15'inci günü olduğunu, darbeye karşı çıkan millete hürmet ettiğini söyledi.

Türkiye'nin görülmedik bir olayla karşılaştığını ifade eden Öntürk, "Ülkenin üzerinde geçmişte de oyunlar oynandı. Ama biz bir, beraber, iri, diri olursak bizi kimse yıkamaz, yıkamayacaktır. Kuklacıların çakalı FETÖ ve onun örgütü bu milletin kılına dokunamayacaktır. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Tanka kafa atan bir millet var. Kırıkhan'da da iki şehit verdik, mekanları cennet olsun. Tüm demokrasi şehitlerini, rahmetle anıyorum. Gazilere şifa diliyorum." diye konuştu.

Kendilerine düşenin, bundan sonra birlik beraberliğin bozulmaması gerektiğini vurgulayan Öntürk, 78 milyonla kardeş olunacağını ve ülkenin güçlü kılınarak layık olduğu yere getireceklerini söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz'un da bir konuşma yaptığı etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından şehitler için dua edildi.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla katıldığı ve terörü lanetlediği etkinlikte, Mustafa Yıldızdoğan konser verdi ve Nogay Marşı'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov "Dombıra"yı seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Öntürk Ercan Topaca Kırıkhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title