Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan ve darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz'da darbecilere karşı koymaya çalışırken yaralanan gazilerle platforma çıktı. Vatandaşları selamlayan ve o gece yaşadıklarını anlatan gazilerden bazıları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Katılımcılara seslenen Coş, demokrasi nöbetini vatandaşlarla pür dikkat sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

Kafkaslar'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar bütün gönül coğrafyasında Türkiye'nin önderliğinde yeşeren istiklal, istikbal, ittihat umutlarını kaybettirmek isteyen ve bu mazlum dünyaya örnek olmasını hazmedemeyen, sömürü düzenini sürdürmek isteyen küresel güçlerin, birlik, beraberliğin muhafaza edildiği sürece muvaffak olamayacağını belirten Coş, şöyle konuştu:

"Önden giden bu silahsız masum kardeşlerimiz, o hainlerin açtığı ateş sonucunda düşmana karşı kullanılacak silahların kullanılması suretiyle yaralandılar. Azim, inanç, iman ve heyecanlarından dolayı tebrik ediyorum. 14 gazi verdik. Gerektiğinde 140, bin 400, 140 bin gazi vermeye hazırız ama asla onlar muvaffak olamayacaklar. Allah milletimizin, devletimizin, devletimizin reisi Sayın Cumhurbaşkanımızın, devlet büyüklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Nöbetiniz mübarek olsun."

15 Temmuz ve sonrasında yaşadıklarını not düştüler

Nöbet tutan vatandaşlardan bazıları, Adapazarı Belediyesince meydanda kurulan platformdaki deftere, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarını yazdı.

Deftere not düşenlerden Mesut Büyükarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şikayetlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan isteklerini yazdığını söyledi.

Bu yazdıkları sayesinde seslerini duyurmayı amaçladıklarını dile getiren Büyükarslan, "Adapazarı Belediyesinden Allah razı olsun. Bize buradan böyle bir kapı açmış. İdamın geri gelmesini istiyoruz. Biz Allah yolunda olan insanlarız. Biz vatanımız için ayaktayız." ifadelerini kullandı.

Selim Saruhan, 15 Temmuz'dan bu yana meydanları boş bırakmadıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını vurgulayan Saruhan, "Burada herkes yazdıklarıyla tarihe geçiyor. 15 Temmuz gecesinden beri yaşadıklarımızı yazıyoruz. Hayallerimizi yazıyoruz. Bununla ilgili inşallah bir doküman oluşacak ve bizden sonraki nesiller onları açıp okuyacak. Bunları okuyarak demokrasilerine, liderlerine, dinlerine, vatanlarına sahip çıkacaklar." diye konuştu.

Sosyoloji Bölümü mezunu olduğunu belirten Safiye Karacam da kadınlar olarak özgürlük ve demokrasiyi kaybetmek, 100 yıl geriye gitmek istemediklerini deftere not düştüğünü aktardı.

Levent Bulut ise 13 yaşındaki kızı Ece Su Bulut'un, deftere anılarını yazdığı bilgisini verdi.

Darbe girişiminin yaşandığı gecenin, kızının doğum gününe rastladığını kaydeden Bulut, kızının deftere, "Darbeye 'hayır' demek için Demokrasi Meydanı'ndayım. Bebesini bırakıp cepheye giden Nene Hatun'un torunlarıyız." notunu düştüğünü aktardı.

Doğum gününde böyle bir olayın yaşanmasına üzüldüğünü söyleyen Ece Su Bulut, "Olayın ciddiyetini anlayınca üzülmeyi bırakıp vatan için meydanlara çıktım. Doğum günüm duygusal geçti, normal bir doğum günü değildi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Avni Coş Sakarya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title