Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Adıyaman, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa'daki vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor.

Adıyaman, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa'daki vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor.

Adıyaman'da meydanı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de şehitleri anma programında yaptığı konuşmayı dinlerken duygulandı.

Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle darbe girişimini protesto ederken, Erdoğan'ın konuşması esnasında ise bazı vatandaşlar gözyaşı döktü.

Vatandaşlar ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Malatya

Malatya'daki demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki şehitleri anma programını kurulan dev ekrandan izledi.

Malatya Valiliği önüne gelen vatandaşlar, Erdoğan'ın konuşması esnasında duygulandı, bazı vatandaşların da ağladığı görüldü.

Alanda Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, zaman zaman da tekbir getirdi.

Battalgazi Belediyesi tarafından da vatandaşlara şerbet ikram edildi.

Bazı vatandaşların çocuklarını hasırlar üzerinde uyuttuğu da dikkati çekti.

Kilis

Kilis'te binlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbeti sürdürüyor.

Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile hayırseverler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

İl Müftülüğü personelince dua okunurken, vatandaşlar ve yaz Kur'an kursu öğrencileri de darbe girişimine karşı yazdıkları şiirleri seslendirdi. Yatsı namazı da meydandaki vatandaşlara birlikte kılındı.

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Serdar Sarıfakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ile aldıkları karar doğrultusunda, bu akşamki demokrasi nöbetinin gerçekleştiği meydanın ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetine gelen 3 bin kişiye çeşitli ikramlarda bulundukları aktaran Sarıfakı, "Bu akşam aşure ikramımız var. Aşure tatlısı bilindiği gibi içerisinde çeşitli meyveleri içeriyor. Bu tatlıyı milletçe gösterdiğimiz birlikteliğe benzetebiliriz. Biz de kurum olarak birliğimize ve beraberliğimize katkı sağlamak istedik." diye konuştu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Karaköprü Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, yatsı namazı kıldı, Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Vatandaşlar, daha sonra Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütü aleyhine slogan attı. Aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki şehitleri anma programını alandaki ekrandan takip eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirleri ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, yaptığı konuşmada, günlerdir meydanlarda toplanan ve ülkesine sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Öte yandan, Anadolu Arapları Derneği organizesinde yatsı namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla, sloganlar atarak Rabia Meydanı'na geldi.

Meydanda ilahiler de seslendirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Malatya Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
title