Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İzmir, Aydın, Uşak ve Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürdü.

İzmir, Aydın, Uşak ve Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürdü.

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti.

"Biz aziz millet tarihi boyunca hiçbir mandanın himayesine girmemiştir", "Limon sattık vatan satmadık", "Vatansız can ne işe yarar Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartlar açan vatandaşlar, "Dombıra" ve "Türkiyem" şarkılarına Türk bayrakları, meşale ve cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti, zaman zaman tekbir getirdi.

Nöbet tutan vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in görüntüleri barkovizyona yansıtılınca yuhalayıp "İdam isteriz" sloganları attı.

Ailesiyle nöbet tutan yüzlerce çocuktan biri olan 11 yaşındaki Esmanur Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için alana geldiği söyledi.

Nöbete geldiğinde kendisini çok iyi hissettiğini belirten Kömürcü, "Recep Tayyip Erdoğan'ın burada olduğunu hissediyorum. Burada meydanı koruyorum, meydanı koruyanlara yardım ediyorum." dedi.

Meydandaki demokrasi nöbetine katılanlardan Sadiye Yavrucukardeş ise Allah'tan darbeyi durduran şehitleri cennetin en güzel yerine koymasını dilediğini belirterek, "Keşke şehitlerimizin yerinde ben olsaydım. Dedelerimizin kanıyla kazanıldı bu cumhuriyet. İki-üç çapulcuya Türkiye'yi teslim edemeyiz. Cehennemin dibine girecekler inşallah." diye konuştu.

Vatandaşlardan Mehmet Ertem ise meydanda olmasının tek sebebinin "vatan" olduğunu vurgulayarak, insanları yedikleri ekmeğe sahip çıkmaları için meydana davet etti.

Ertem, "Reis ne diyor, 'öleceksek adam gibi, insan gibi vatan için ölelim. Ölümün en güzeli bu.' Ben askere giderken babamın vaadi vardı, 'oğlum nöbet namustur' derdi. Ben namusuma sahip çıkıyorum. İkinci bir emre kadar namusumun başındayım." ifadesini kullandı.

Aydın

Demokrasi nöbeti için Aydın Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak, "Bu vatan bizimdir, bizim kalacak", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Meydanın bazı noktalarına "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal'la birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "milletin adamları" yazılı pankartlar asıldı.

Coşkunun hakim olduğu meydanda AK Parti Efeler İlçe Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Darbe girişiminin ilk gününden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla alanlarda olduğunu belirten 62 yaşındaki İshak Yeşil, "Memleketimiz ve ülkemizin bekası için her şey de varız. Bugün de demokrasi nöbetindeyiz. İlk günkü inançla nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Darbelerin her türlüsü zaradır. Hiçbir zaman ülkeye fayda göstermedi. Allah ülkemize bir daha böyle şeyler göstermesin." ifadelerini kullandı.

Çocukları ve torunlarıyla demokrasi nöbeti tutan 52 yaşındaki İsmet Yalçınkaya ise şunları söyledi:

"Kalleşlerin hepsini yendik. Kimse Türk'ün gücünü hafife almaya kalkmasın. Halkın gücüyle darbe kısa sürede bastırıldı. Bunda başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısı çok büyüktü. Onu çok seviyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Çocuklarım ve torunlarımla beraber 15 Temmuz'dan beri alanlardayım. Biz nöbet tutmaya devam ederiz sorun değil, yeter ki ülkemiz huzur bulsun."

Meydana toplanan vatandaşlara Aydın Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Memur Sen İl Temsilciliği yemek ve içecek ikramında bulundu.

Uşak

Uşak'ta meydanları dolduran binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdü.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağını da taşıyan grup mehteran takımı eşliğinde İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek kent meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından mehter takımı tarafından gösteri sunuldu.

Başkan Cahan, burada her yaştan vatandaşın günlerdir geç saatlere kadar demokrasi nöbeti için meydanlarda olduğunu ve ikinci bir emre kadar meydanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Demokrasi nöbetine destek vermek için alana gelen halk müziği sanatçısı ve Nogay Marşı'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov sahne alarak ünlü "Dombıra" türküsünü seslendirdi.

Sultanbekov, " Türkiye'de yaşanan olay karşısında bizler de çok üzüldük, umarım bundan sonra Türkiye böyle bir olay yaşamaz." dedi.

Meydandaki demokrasi nöbetine ailesiyle birlikte katılan gurbetçi İsmail Şentürk Türkiye'ye geldikleri günden bu yana ara vermeden meydanlarda olduklarını ifade ederek, "Darbe girişiminin olduğunu Almanya'da öğrendim. İlk duyduğumda buna inanamadım. Bu yüzyılda böyle birşey yaşanması olacak gibi değildi. Avrupa'da bu olay karşısında tepkimizi gösterdik. Buraya geldiğimizde ise tepkimize ara vermeden devam ediyoruz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, insan şu topluluğu görünce çok gurur duyuyor. İnsanlarımız bu konuda çok hassas ve duyarlı davrandılar onlardan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Eşiyle birlikte meydanda bulunan Serkan Uğur ise Türkiye Cumhuriyetinin ekmeğini yiyen, devletin silahını halkına yönelten alçaklara, şerefsizlere tepki göstermek için meydanda olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız dışarı çıkın dediğinden bu yana kent meydanındayız. Çocukları evde uyuttuktan sonra meydana geliyoruz. Bu meydan 15 Temmuz'dan bu yana hiç boş kalmadı. Vatandaşlarımız çok duyarlı, hepsine teşekkür ediyorum. Vatanımızı savunmak adına, Cumhurbaşkanımız bırakın diyene kadar nöbeti bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Denizli

Denizli'de bir araya gelen her yaştan binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki olarak Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde meydanda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile darbeye karşı tek ses, tek yürek olmayı sürdüren vatandaşlar, mehter takımının marşlarına eşlik etti.

Vatandaşlardan Muzaffer Çelik, milli iradeye ve demokrasiye karşı hain FETÖ'nün darbe girişimine tepki için günlerdir meydanlarda olduklarını belirterek, "Hainler emellerine ulaşamayacak. Ülkemizin huzuruna karşı birlik olup tanklara göğsümüzü siper ettik ve milletçe bu darbe girişiminin önüne geçtik. Allah bir daha yaşatmasın." dedi.

Sema Biçer ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "artık meydanlardan ayrılın" deyinceye kadar nöbete devam edeceklerini ifade ederek, "Milli iradeye kast edenlerin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz. Hainler sürekli ülkemiz üzerinde senaryolar üretmeye çalışıyorlar ama Allah onların senaryosunu boşa çıkartıyor. Artık bu boş emellerinden vazgeçsin." şeklinde konuştu.

Meydanda, hafızlar tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title