Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ak Parti İl Başkanlığı binasının da bulunduğu Şehreküstü semtindeki "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda toplanan ve Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.

Bazı vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy düzenleyerek kentte turladı.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehitler olanlar için dua etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı mehter takımının gösteri sunduğu etkinlikte, sanatçılar Uğur Arslan ve Mehmet Çelik tarafından şiir ve ilahiler okundu.

"Bunlara asker denilmez"

Alanda nöbet tutan vatandaşlardan Birsen Altın (75), AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum babasının Kurtuluş Savaşı gazilerinden olduğunu söyledi.

Devlet millet kucaklaşmasına katılmak için demokrasi nöbeti tuttuğunu vurgulayan Altın, "Eskiden asker ne yapacaksa yaptı. Şimdi halk bu işe karıştı. Bu sefer tam tersi oldu. Bir asker asla böyle bir şey yapmaz. Bunlar parayla tutulmuştur, bunlara asker denilmez." diye konuştu.

Hüsamettin Bahar ise 12 Eylül 1980'deki askeri darbenin ardından sorgusuz sualsiz hapse atıldığını ve 5,5 ay cezaevlerinde tutulduğunu anlattı.

Vatanı 3-5 çapulcuya bırakmayacaklarını dile getiren Bahar, şunları kaydetti:

"O günlerde bizi sindirdiler. İnsanlar o zaman şuursuzdu ama bugün daha şuurlu ve daha bilinçli. Bizim o zamanki suçumuz neydi? Güya laikliğe aykırı propaganda yapmışız. 3-5 kardeşimize 'namaz kıl, içki içme, oruç tut' demişiz. Biz bunları dedik diye o zaman 5,5 ay hak etmediğimiz cezaya çarptırıldık. 15 Temmuz'daki darbe girişimi kesinlikle bir partiye karşı yapılan bir şey değil, tüm Türkiye'ye yapılan bir şeydir. Halkımıza, Türk milletine yapılmak istenen bir darbe girişimidir. Bizi de Suriye ve Irak gibi bölmek istiyorlardı. Allah'ım bunlara fırsat vermesin."

Sabahat Çetinkaya da eskiden çok yokluk çektiklerini, giyecek ayakkabı bulamadıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kimseye vermeyeceklerini vurgulayan Çetinkaya, "Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Allah, Fetullah'ın belasını versin. Gitmiş, Amerika'ya hizmet ediyor. Madem ki sen Müslümansın, gel Arabistan'a, Türkiye'ye. Ekmeğimizi yedi, suyumuzu içti, paramızı aldı, vergilerimizi aldı. En sonunda da tankını, tüfeğini bize doğrulttu. Çoluğumuzu çocuğumuzu öldürdü. Onu toprak bile kabul etmeyecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şehreküstü AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title