Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu badire atlatıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu badire atlatıldı. Ama badireden sonra açılan yaraların kapanması ve hasarın bir an önce telafisi için aynı el birliği ve güç birliğine ihtiyaç var." dedi.

Vali Güvençer, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ve Yönetim Kurulu üyelerine iadeyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da milletin hak ve hukukuna tecavüze yeltenilmeye kalkışıldığını, burada hakkın galip geldiğini kaydetti.

Ortada olağanüstü hal durumunun yaşandığını, bu olağanüstü halin bir durumun adı olduğuna vurgu yapan Vali Güvençer, bu durumun inisiyatifleri dışında, kötü niyetli kişiler tarafından oluşturulduğunu söyledi.

Bu durum karşısında devletin hukuksuz olarak ya da hukuk çerçevesinde mücadeleyi seçmesi gerektiğini ifade eden Vali Güvençer, "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu badire atlatıldı. Ama badireden sonra açılan yaraların kapanması ve hasarın bir an önce telafisi için aynı el birliği ve güç birliğine ihtiyaç var. Bakanlar Kurulunca ilan edilen olağanüstü hal, hukuk çerçevesinde mücadele etmek, milletin tecavüze uğramış hak ve hukukunun onarılarak demokratik insan haklarının ülkede hiç tereddütsüz kullanımını tesis etmek amacındadır. Şu anda yürütülen idari işlemler sadece doğruyu tespit etmek amacıyla bir soruşturmadan ibarettir. Adli anlamda da öyle." diye konuştu.

Yaşanılan süreçte yürütülen idari işlemlerin sadece doğruyu tespit etmek amacıyla bir soruşturmadan ibaret olduğunu belirten Vali Güvençer, "Adli anlamda da öyle. Avukat ve hukukçu arkadaşlarımızın fiilen yer aldığı süreç doğrunun, hukuki olanın, suçlunun ve suçsuzun ayırt edilmesine yönelik bir tahkikat ve yargılama sürecidir. Avukatlarımızın temel görevi, aynı hakim ve savcılarımızda olduğu gibi yargılama sürecinin bir yanında hakkın ve hukukun tesisi, adaletin tecellisi için yargı bütününe yardımcı olmaktır. Yargının bir parçası olarak hareket etmektir."

Darbe girişimi gecesinde Manisa Barosu olarak darbeye karşı olduklarını ilan ettiklerini ifade eden Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ise "Süreç devam ediyor ama o tehlikeli süreci hep birlikte geçirdik. Bundan sonraki süreçte de tabi ki anayasal sürecin, demokrasinin, hukukun, adaletin tam olarak uygulanması ama bu darbe girişiminde bulunanların darbeye kalkışanların en ağır şekilde cezalandırılması için de her türlü katkıyı da biz Manisa Barosu olarak vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Darbe girişimi sonrasında süreçle ilgili olarak en çok muhatap olan kesimlerden biri olduklarını ifade eden Arslan, darbe girişimi öncesinde FETÖ'yle ilgili soruşturmaların olduğunu, bunlarla ilgili olarak da meslektaşlarının olayların her aşamasında yer almak durumunda olduklarını kaydetti.

Görevlerini yerine getiren meslektaşlarının kesinlikle Fetullahçı Terör Örgütü'yle özdeşleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Meslektaşlarımız o süreç içinde hukuken söylenmesi gerekenleri avukat olarak yapması gerekenleri yapmaya adalete katkı vermeye çalışıyorlar." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title