Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Erzurum, Iğdır ve Ardahan'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda toplandı.

Erzurum, Iğdır ve Ardahan'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda toplandı.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 12. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marşlar seslendirdi. Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okundu.

Meydanı dolduran küçük, büyük, genç, yaşlı binlerce kişi, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme Erzurum seninle" sloganları attı.

Vatandaşlardan Mustafa Karataş, zor bir süreçten geçildiğini ama halkın kendi iradesine sahip çıkmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Erzurum dahil olmak üzere Türkiye'nin her yerinde, farklı ideoloji ve siyasi görüşlere sahip olan insanların, darbeye karşı yekvücut olup, mücadeleyi 12 gündür sürdürdüğünü belirten Karataş, şöyle konuştu:

"Bu kaynaşmanın, bu birlikteliğin, davasına sahip çıkan bir milletin evladı olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu bizim milletimizin ruhunda olan bir özellik. Prangaları, özgürlük ve irademize koyulan ambargoları sevmiyoruz. İnsanların kendi iradelerine vurulmak istenen bu darbelere karşı nasıl bir birliktelik içerisinde karşılık verdiğine günlerdir burada tanık oluyoruz. Bunun sevincini yaşıyoruz. Rabbim bu ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtsın, birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Kuvvetimizi kaybettirmesin."

Torun ve çocuklarıyla nöbet tutan 75 yaşındaki Mükerrem Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua edip, günlerdir demokrasi nöbeti tuttuğunu dile getirerek, "Buraya gelemesem de Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bu millet artık uyandı. Onlar Menderes'i astılar ama şimdi onun (Recep Tayyip Erdoğan) yakınına bile gelemezler." dedi.

Program daha sonra şiir ve ilahi dinletisi ile sürdü.

"Birlik ve beraberlik devam edecek"

Iğdır'da, valilik önünde demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla üniversite tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Toplanan kalabalığa, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve üniversitede görevli akademisyenler de eşlik etti.

Vali Alpman, yaptığı konuşmada, bugün 12 gündür demokrasi nöbeti tuttuklarını belirterek, "O gün nasıl birlikteysek bu gün de bu birlik ve beraberliği devam ettiriyoruz. Yarın da devam ettireceğiz. Sizler buraya gelerek 'biz demokrasiyi seviyoruz, yaşatmak istiyoruz' diyorsunuz. Eğer demokrasi olmasaydı sizler bugün burada olamayacaktınız. Evlerinizde kapalı kalacaktınız, sokaklardan tanklar geçecekti, silahlı askerler görecektiniz. Bugün onları görmüyorsunuz, nedeni ise sizin demokrasiye olan bağlılığınız ve onu savunmak için kararlı duruşunuzdur." diye konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Şanda da darbe girişiminde bulunanların Türkiye'yi bir gecede kaos ortamına sokmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yaşananların herkesi olduğu kadar akademisyenleri de derinden yaraladığını anlatan Şanda, şunları söyledi:

"Başarısız olmaya mahkum olan bu kalkışma en hafif tabirle bir vatan hainliğidir. Huzura ve barışa aç milletimizin evlatları olan Mehmetçik'i kullanarak hain amellerini gerçekleştirme amellerine kapılan bu zavallı meczuplar yine bu milletin öz evladı olan polislerimizi şehit edecek kadar gözlerini karatmış, şuurlarını yitirmişlerdir. Bizler vatanına ve milletine aşık, demokrasiye yürekten inanan ve onun için gerekirse canını bile ortaya koymaktan çekinmeyen akademisyenler olarak halkın iradesine, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ına sonuna kadar destek veriyor, hainlerin en ağır şekilde cezalandırılacaklarına yürekten inanıyoruz."

"Birleşmenin ve kaynaşmanın en önemli adımı olmuştur"

Ardahan'da vatandaşlar belediye önündeki demokrasi nöbetini sürdürdü. Gazilerin de katıldığı demokrasi nöbetine ellerinde Türk bayraklarıyla katılan yüzlece vatandaş, FETÖ'yü lanetledi.

Vatandaşlardan Turgay Çelik, Hanak ilçesinden demokrasi nöbeti için Ardahan'a geldiğini ifade etti.

Parti liderleri ile Cumhurbaşkanı'nın buluşmasını millet olarak çok önemsediklerini belirten Çelik, "Buluşma tek kelimeyle mükemmel oldu. Birleşmenin ve kaynaşmanın en önemli adımı olmuştur. Bu bizim milletimizin birlikteliğini gösteriyor. Çünkü bu ülkede, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i herkes bir. Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda parti liderlerinin Cumhurbaşkanı ile buluşması son derece önemli. Bizim beklediğimiz bu, devamı gelir inşallah." dedi.

Macide Üşenmez de halktan olan adımı idareden de beklediklerini aktararak, "Bugün halk nasıl bir olup darbeye karşı çıktıysa, bunu başardıysa, bizi yönetenler de bir olursa daha çok şey başaracağız. Darbeleri ve benzeri kalkışmaları daha hızlı bertaraf etmiş olacağız. Demokrasi yürüyüşü için bize düşen destek sürecektir. Çünkü biz bu desteği kedi geleceğimiz olan ülkemiz ve milletimiz için yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kore Gazisi İmdat Gündüzhev ise beklenmeyen bir darbe olduğunu, o gün darbeden yana olan ile karşısında olanın tarih boynuca unutulamayacağını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erzurum Ardahan Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title