Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kıbrıs Türk iş dünyası temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Kıbrıs Türk iş dünyası temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Lefkoşa'daki Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ katıldı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Toros, bu tür darbe girişimlerinin sadece Türkiye'yi değil, tüm bölgeyi istikrarsızlığa sevk ettiğini söyledi.

Toros, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarsızlığına yol açan her türlü girişimin Kıbrıs Türk halkının refahını ve geleceğini de olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Özellikle Kıbrıs'ta devam eden çözüm sürecinin geldiği aşama da düşünüldüğünde Türkiye'deki istikrarsızlığın buradaki sürece ne gibi zararlar verebileceği de açıkça görülmektedir." dedi.

Türkiye'nin bu zor günleri aşacağına inandıklarını dile getiren Toros, "Kıbrıs'taki çözüm sürecinin Türkiye'deki gelişmelerden etkilenmeksizin devam etmesi ve 2016 yılı sonuna kadar toplumların onayına sunulabilecek bir anlaşmaya varılması için elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çıralı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title