Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bulunan esnaf odalarının başkanları Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bulunan esnaf odalarının başkanları Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Cengiz Teoman, Ziraat Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası ile birlikte düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğinin açıkça tehdit edilerek darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Yaşanan darbe girişimi karşısında, ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan aileleri ve yanında çalışanlarla birlikte tepkilerini ortaya koyduklarını anlatan Teoman, "Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Lapseki Şoförler Odası, Lapseki Ziraat Odası ve Umurbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine kayıtlı ilçemiz sınırları içinde bulunan 20 bin kişilik bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız ve çiftçilerimiz hiç düşünmeden canları pahasına cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durmuştur." dedi.

Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmalarının bugün olduğu gibi geleceğin de en büyük teminatı olduğunu anımsatan Teoman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasiye sahiplenme noktasında esnaf ve sanatkarlarımız ve çiftçilerimiz her zaman olduğu gibi tek vücut halinde sarsılmaz bir irade ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü huzur ve güvenliği için daima devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti demokrasiye ve cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlılığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale Lapseki Teoman Politika Güncel Haberler

title